Baas van Morgen: superleuk en veel geleerd

Baas van Morgen: superleuk en veel geleerd

“Ik heb heel veel geleerd en het was superleuk.” Dat zeggen Tuncay en Kees eensgezind, aan het eind van de ochtend waarin ze Baas van Morgen waren bij het Trimbos-instituut. Vooral over de game Mindlight en het shaken van Happy Drinks waren de twee erg enthousiast.

Trimbos-baas Rutger Engels is blij met opmerkingen van Kees en Tuncay over het belang van een positieve sfeer, zowel op school als op het werk.

Laboratorium?

’s Ochtends hadden Kees en Tuncay zich vooral afgevraagd waar het Trimbos-instituut eigenlijk ligt. En ze hadden verwacht in een soort laboratorium terecht te komen, waar ze met apparaten in hoofden van mensen zouden gaan kijken naar hun geestelijke gezondheid. In plaats daarvan begonnen ze de ochtend met een kennismaking met Trimbos-baas Rutger Engels, een rondleiding door het kantoor gevolgd door een druk programma in de Innovation Room. Gelukkig: ook leuk, interessant en leerzaam!

Welbevinden op school

Met veel enthousiasme zorgden Tuncay en Kees voor de officiële lancering van de website en het programma Welbevindenopschool.nl, een samenwerkingsproject met Pharos. Aardig zijn, complimenten geven en niemand buitensluiten. Dat was hun advies daarbij aan scholen om te zorgen dat leerlingen lekker in hun vel zitten.

Het is ook het advies aan Rutger Engels, aan het einde van het baas zijn. “Houd de goede sfeer hier, zoals die nu is.” Rutger is het daar van harte mee eens. “Dat vergeet ik weleens, om complimenten te geven. Maar het is inderdaad heel belangrijk.”

Game Mindlight en Happy Drinks

Zelf een game zoals Mindlight bedenken, om kinderen te helpen om geen angst en pijn te hebben bij de dokter, dat lijkt de twee Bazen van Morgen ook wel gaaf. ‘Iets moderns dat ook leuk is,” vat Kees samen. Rutger zegt dat de bazen hem er weer aan herinneren hoe belangrijk het is dat kinderen zoals Tuncay en Kees, de programma’s die vanuit het Trimbos-instituut gemaakt worden voor scholen en kinderen ook echt gebruiken. Implementatie is zo ontzettend belangrijk. Het gedeelde enthousiasme van de Bazen van morgen over Mindlight, de Happy Drinks en het nieuwe schoolprogramma, is een mooie afsluiting van de dag.

De Baas van Morgen is een project van JINC.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de persvoorlichters:
Marjan Heuving,
tel +31 (0)30 – 2971(138)

Laila Zaghdoudi,
tel +31 (0)30 – 2959(382)