Nieuws |

Aandacht voor belang neurobiologisch onderzoek voor de verslavingszorg

Aandacht voor belang neurobiologisch onderzoek voor de verslavingszorg

Op het Forum Alcohol en Drugs Onderzoek (FADO) op 23 november 2017 wordt met een keynote lezing door Anneke Goudriaan (Universiteit van Amsterdam) en een mini-symposium ruim aandacht besteed aan wat neurobiologisch onderzoek of onderzoek naar de werkingsmechanismen kunnen toevoegen aan de preventie en de behandeling van verslavingen.

Een tweede keynote lezing van Peter Blanken (Brijder-PARC) bespreekt de recent goedgekeurde Multidisciplinaire Richtlijn Stoornissen Niet-Opioïde Drugs. In een mini-symposium worden enkele sprekende voorbeelden van nieuwe ontwikkelingen in behandeling van en onderzoek naar middelengebruik gepresenteerd.

Sinds 1990 is het Forum Alcohol en Drugs Onderzoek (FADO) het belangrijkste nationale platform voor de presentatie van onderzoek naar het gebruik van alcohol en drugs en naar ander gedrag met een verslavingsrisico. Resultaten van lopend en recent afgesloten onderzoek worden gepresenteerd. Het FADO is er in de eerste plaats voor en door onderzoekers, maar zeker ook voor praktijkmensen en beleidsmakers.

Op 23 november 2017 wordt het FADO voor de 27ste keer georganiseerd in Utrecht door het Trimbos-instituut, het IVO en het AIAR.

Meer informatie:
http://www.forumalcoholendrugs.nl/programma-2017

Meer informatie

Toine  Ketelaars

Stuur een bericht aan contactpersoon Toine Ketelaars
of bel +31 (0)30 – 2959(208)