E-learning Alcohol, drugs, medicijnen en werk

Bijbehorende cursussen
17,50 excl. btw 0,00 17,50 incl. btw

Het gebruik van alcohol, drugs of medicijnen (voor en tijdens werk) heeft invloed op prestaties, verzuim, veiligheid en werksfeer. Onderzoek toont aan dat alcohol- en drugsgebruik voorkomt in elke sector en branche. Er ontstaat bijvoorbeeld een slechte werksfeer omdat iemand een kater heeft. Of er gebeurt bijna een ongeluk omdat een collega onder invloed is.

Deze e-learning maakt werknemers en leidinggevenden bewust van de risico’s van alcohol- en drugsgebruik tijdens én buiten werktijd. Ook geeft de e-learning inzicht wanneer gebruik problematisch is. Ten slotte gaat de e-learning in op hoe medewerkers signalen kunnen herkennen, hoe zij het gesprek aan kunnen gaan en waar zij (anonieme) hulp kunnen vinden.

Bij voorkeur is deze elearning onderdeel van een integrale preventieve aanpak binnen bedrijven. Dat betekent dat er naast deze elearning bijvoorbeeld ook een Alcohol-, Drugs- en Medicijnbeleid (ADM-beleid) is, dat leidinggevenden getraind worden en er aanvullende informatie voor medewerkers geboden wordt. Meer informatie: Training en advies bij alcohol en drugsbeleid op het werk - Trimbos-instituut.

Duur: half uur
Beschikbaar voor bedrijven via LTI-koppeling.
Neem hiervoor contact op met Maddy Blokland.

Bij deze e-learning horen:

Auteur J. van der Avoort, M. Blokland, C. de Nerée, J. Zijlstra
Jaar

Auteur

, , ,

SKU AF2127
Category E-learnings

Ook interessant