Moving Stories

Moving Stories leert jongeren elkaar beter te helpen als het niet goed gaat.” Het project is geschikt voor klassen in het voortgezet onderwijs en het MBO.

Moving Stories bestaat uit een introductieles, een spel in de vorm van een app en een nagesprek. Het project heeft als doel dat jongeren zichzelf – en elkaar – beter kunnen helpen als het niet goed gaat, door de problemen te herkennen en hulp in te schakelen. 

Hoe kun je Lisa helpen?

Het Moving Stories project wordt door de hele klas uitgevoerd. De jongeren doen samen mee aan de introductieles en het nagesprek. Het spel wordt individueel door de jongeren op hun eigen telefoon gespeeld. In het spel krijgen jongeren de opdracht om hun nicht Lisa te helpen. Ze kunnen 5 acties per keer uitvoeren waarmee ze Lisa mogelijk kunnen helpen. Gedurende de dag krijgen de leerlingen berichtjes van Lisa als feedback op de door hen gekozen acties. Hoewel jongeren op de eigen telefoon spelen, kunnen ze van elkaar leren door te overleggen. In totaal spelen de jongeren 5 dagen de game.

Over de makers

Moving Stories is een co-productie van het Trimbos-instituut en IJsfontein, in samenwerking met de Radboud Universiteit en 113 Zelfmoordpreventie.