Persoonsgerichte zorg voor mensen met dementie

  • Intro
  • Iets voor u?
  • Inhoud
  • Praktisch

Persoonsgericht werken heeft als uitgangspunt dat iemand zich mens moet kunnen blijven voelen. Ook streeft het ernaar dat iedereen zich erkend, gerespecteerd en vertrouwd kan voelen. Persoonsgericht werken gaat uit van de mogelijkheden van mensen. Wat kan iemand zelf en waar heeft iemand (passende) ondersteuning bij nodig? Heeft iemand zo veel mogelijk de regie over zijn eigen leven?

Vragen? Neem contact op met Claudia van der Velden.

Behoort u tot de doelgroep?

Het traject is geschikt voor alle doelgroepen binnen de verpleeghuiszorg. Ondanks dat de theorie van Kitwood (Kitwood & Brooker, 2019) focust op de psychosociale behoeften van mensen met dementie, weten we dat de theorie één op één toepasbaar is voor andere doelgroepen. We hebben immers allemaal psychosociale behoeften die we graag vervuld zien hebben. We hebben veel ervaring met het traject toepassen op afdelingen voor mensen met een somatische hulp- en/of ondersteuningsvraag.

Programma

Met een implementatietraject ‘persoonsgericht werken’ krijgt u als zorgorganisatie ondersteuning om de visie op persoonsgericht werken te vertalen naar de praktijk. Samen zorgen we ervoor dat medewerkers over de juiste kennis en houding beschikken om persoonsgericht te werken. Hoe we dit het beste kunnen toepassen in uw organisatie beslissen we samen. Iedere organisatie, iedere afdeling en ieder team heeft namelijk een eigen cultuur, gewoontes en behoeften voor ondersteuning.

Voor meer informatie over het traject verwijzen we u naar de folder.

Ervaringen met een traject persoonsgerichte zorg.

Prijs

Op aanvraag.

Algemene voorwaarden

Op alle trainingen en congressen van de Trimbos Academie zijn onze algemene voorwaarden van toepassing. Hierin staan ook de annuleringsvoorwaarden en de klachtenprocedure beschreven.

Wil je een bericht ontvangen als deze training weer wordt aangeboden? Vul dan hier je e-mailadres in.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.