Eefje Willemse

Expertise

Eefje Willemse is gezondheidswetenschapper en is afgestuurd aan de Universiteit van Wageningen, waar zij de master ‘Nutrition & Health’ heeft gevolgd. Binnen deze opleiding heeft zij ervoor gekozen om zich te specialiseren in “Epidemiologie & Public Health”. Tijdens haar studie en in haar vorige functie als epidemiologische onderzoeker bij GGD Flevoland heeft zij ervaring opgedaan met het uitvoeren van kwalitatief en kwantitatief onderzoek op verschillende thema’s rondom gezondheid.

Momenteel werkt zij als junior wetenschappelijk medewerker binnen het Nationaal Expertisecentrum Tabaksontmoediging (NET).

Inspiratie en missie

Door mij bezig te houden met projecten op het gebied van tabaksontmoediging wil ik een bijdrage leveren aan het positief beïnvloeden van de leefstijl en dus de gezondheid van mensen. Binnen het NET probeer ik dit te bereiken door het verzamelen van wetenschappelijke kennis over (stoppen met) roken en deze te vertalen naar de praktijk.

Bezig met…

Ik werk voornamelijk aan projecten rondom de thema’s roken en zwangerschap en stoppen met roken bij jongeren en jongvolwassenen.