Eefje Willemse

Expert afbeelding
Functie: Junior Wetenschappelijk Medewerker
Programma: Tabak
Telefoon: +31 (0)30 - 2959(233)

Expertise

Eefje Willemse is gezondheidswetenschapper en is afgestuurd aan de Universiteit van Wageningen, waar zij de master ‘Nutrition & Health’ heeft gevolgd. Binnen deze opleiding heeft zij ervoor gekozen om zich te specialiseren in “Epidemiologie & Public Health”. Tijdens haar studie en functie als epidemiologische onderzoeker bij GGD Flevoland heeft zij ervaring opgedaan met het uitvoeren van kwalitatief en kwantitatief onderzoek op verschillende thema’s rondom gezondheid. Haar werkzaamheden bij GGD Flevoland waren voornamelijk gericht op het monitoren van de gezondheid van de inwoners in Flevoland.

Momenteel werkt zij als junior wetenschappelijk medewerker binnen het Nationaal Expertisecentrum Tabaksontmoediging (NET).

Inspiratie en missie

Tijdens mijn studie heb ik veel geleerd over de effecten van leefstijl, waaronder roken, op de gezondheid van mensen. Door mij bezig te houden met projecten op het gebied van tabaksontmoediging wil ik een bijdrage leveren aan het positief beïnvloeden van de leefstijl en dus de gezondheid van mensen. Binnen het NET probeer ik dit te bereiken door bij te dragen aan het genereren van kennis over roken en tabaksontmoediging en door wetenschappelijke kennis hierover te vertalen naar de praktijk.

Bezig met…

  • Factsheet Waterpijp
  • Kwalitatief onderzoek naar de rokende omgeving van zwangeren
  • Organisatie NNvT-congres

Berichten