Twaalf nieuwe programma’s op Mentaal Vitaal

Twaalf nieuwe programma’s op Mentaal Vitaal

Mentaalvitaal.nl is uitgebreid met twaalf nieuwe online programma’s gericht op (zelf)hulp bij onder meer rouw, burnout, mindfulness tot hulp bij stoppen met roken voor jongeren en een app die helpt bij het vinden van ontspanning in de natuur.

Mentaal Vitaal is er voor iedereen die aan de slag wil met zijn mentale conditie. De twaalf nieuwe programma’s, apps of tools van verschillende aanbieders of partijen zijn te vinden via www.mentaalvitaal.nl/tools. Hier staan nu in totaal links naar 58 programma’s voor verschillende thema’s of doelgroepen. Per programma, app of tool is aangegeven of het om zelfhulp gaat of dat er begeleiding is van een professionals, hoe lang het programma duurt én of het gratis is of niet.

Hieronder een overzicht van de nieuwe programma’s:

Depressietest massaal ingevuld

De depressietest op mentaalvitaal.nl is sinds de start van de overheidscampagne www.omgaanmetdepressie.nl massaal [75.000 keer] ingevuld. Deze test is een laagdrempelige manier om informatie te delen en mensen een handvat aan te reiken voor een eerste indruk. De depressietest is geen diagnose. Wel geeft de uitslag een eerste indicatie voor depressieve klachten. Een hoge score hoeft dan ook niet te betekenen dat je daadwerkelijk een depressieve stoornis hebt. Het kan ook gaan om een tijdelijke dip of dat er omstandigheden zijn waardoor je verdrietig bent. Mentaalvitaal geeft tips en oefeningen hoe je hiermee kan omgaan.

Meer over dit thema