Nieuws |

Trimbos-instituut verbindt zich aan Alles is gezondheid

Trimbos-instituut verbindt zich aan Alles is gezondheid

Gisteren heeft Rutger Engels, voorzitter van het Trimbos-instituut, de pledge voor het programma Alles is gezondheid ondertekend op de VWS-relatiedag. Alles is gezondheid is het nationale programma waarin partijen afspraken maken en gezamenlijk acties ondernemen die een beweging op gang brengen. Een beweging die leidt tot een gezonder en vitaler Nederland.

Het Trimbos-instituut onderschrijft met de ondertekening de doelstellingen van het Nationaal Programma Preventie Alles is Gezondheid: de groei van het aantal chronisch zieken keren en gezondheidsverschillen tussen groepen mensen verkleinen.

Het Trimbos-instituut benadrukt dat het bij zal dragen aan het programma door zich te richten op het voorkomen van (problematisch) middelengebruik en het ontstaan van psychische klachten bij jongeren, volwassenen en ouderen.
Concreet draagt het Trimbos-instituut bij aan:

  • vergroting van het bereik van ggz- en verslavingspreventie, in samenwerking  met beroepsverenigingen, koepelorganisaties en uitvoerende organisaties;
  • depressiepreventie voor bepaalde risicogroepen;
  • de ontwikkeling, evaluatie en implementatie van e-mental health (in de brede zin, inclusief m-health en serious gaming), in de nulde, eerste en tweede lijn, maar ook in andere domeinen, zoals school, werk en zorg.

Lees meer op de website van Alles is gezondheid.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de persvoorlichters:
Marjan Heuving,
tel +31 (0)30 – 2971(138)

Laila Zaghdoudi,
tel +31 (0)30 – 2959(382)