Special Het Brein over ontwikkelingen in de neurologie

Special Het Brein over ontwikkelingen in de neurologie

In de special Het Brein vertellen Trimbos-medewerkers Hans Kroon en Sonja van Rooijen over het belang van adequate diagnose en vroegtijdige behandeling van jongeren die met een psychose te maken krijgen. Hiermee kunnen ernstige lichamelijke en psychische problemen op latere leeftijd voorkomen worden.

Onderwerpen die verder in de special Het Brein aan bod komen zijn behandeling van chronische pijn, de invloed van darmontstekingen als Crohn en colitis ulcerosa op de psyche, slaapstoornissen, epilepsie, de rol van vitamine D bij Multiple Sclerose en de academische zorg voor MS-patiënten, gepersonaliseerde geestelijke gezondheidszorg, de vraag of psychiatrische ziekten worden veroorzaakt door genetische afwijkingen, preventie bij psychose, de ontwikkeling van mensen met autisme, positieve psychiatrie, psychotraumazorg, hersenletsel, ervaringsdeskundigheid, beschermd wonen voor mensen met psychiatrische problemen en alcoholverslaving.

De special is samengesteld door Pulse Media Group in samenwerking met het Trimbos-instituut, de Nederlandse Vereniging voor Neurologie, Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie en de Crohn en Colitis Ulcerosa Vereniging Nederland.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de persvoorlichters:
Marjan Heuving,
tel +31 (0)30 – 2971(138)

Laila Zaghdoudi,
tel +31 (0)30 – 2959(382)