Beeldverhaal ‘Hulp bij stoppen met roken’

0,00 excl. btw 0,00 0,00 incl. btw

Voor zwangere vrouwen en partners

In dit boekje (beeldverhaal) wordt een verhaal verteld aan de hand van afbeeldingen en eenvoudige teksten. De hoofdpersonen, Wendy en Steven, verwachten een baby en laten zien wat ze doen om te stoppen met roken. Het beeldverhaal is ontwikkeld samen met een groep (aanstaande) moeders uit heel Nederland.

Zorgverleners kunnen het beeldverhaal uitdelen of laten zien tijdens het gesprek met zwangere vrouwen en partners over stoppen met roken. Download de beknopte handleiding voor meer informatie over hoe en bij wie u dit beeldverhaal kunt inzetten.

Uit een interview met (aanstaande) moeders:

Bij mij is het precies zo gegaan, net als in het beeldverhaal. Ik denk dat heel veel vrouwen die dit lezen zichzelf erin herkennen. Ik zou de verloskundige adviseren om het stopplan samen met de zwangere in te vullen. Dan wordt het meer van jezelf en ga je er meer achteraan.

Download het 'A4 Stopplan bij stoppen met roken'.

In deze serie zijn ook de volgende beeldverhalen beschikbaar:

‘Hulp bij stoppen met roken’ (Voor alleenstaande zwangeren)

‘Rookvrij blijven doe je met hulp!’ (Na de zwangerschap)

Deze materialen zijn ontwikkeld vanuit het PROMISE project. PROMISE test nieuwe werkwijzen en materialen bij zwangere vrouwen en jonge moeders in heel Nederland.

*Om de doelstellingen van het Nationaal Preventieakkoord beter te kunnen bereiken, intensiveert het Ministerie van VWS de activiteiten van de Taskforce Rookvrije Start. Daarom kunnen wij momenteel onze scholing en materialen gratis aanbieden.

Dit product is momenteel niet op voorraad

Auteur Pharos
Gewicht 90 g
Auteur

Pharos

Pagina's

32

Jaar

SKU pm0422
Category Folders en brochures