Samen met Eva

De app Samen met Eva helpt bij het stoppen met roken en bij het verminderen van stress. De app is bedoeld voor zwangere vrouwen en meiden die willen stoppen met roken.

De app biedt ondersteuning op moeilijke momenten en het maken van een plan. Het doel van Samen met Eva is het verminderen van stress en het versterken van zelfredzaamheid, weerbaarheid en gevoel van controle.

  • Thema: Roken
  • Doelgroep: Vrouwen/meiden
  • Type: Zelfhulp; mobiele app

Hoe werkt het?

In Samen met Eva maakt de gebruiker een persoonlijk plan om te stoppen met roken en wordt hierbij ondersteund door middel van tips over een rookvrije zwangerschap en ouderschap. De gebruiker kan een dagboek bijhouden om haar voortgang te zien. Daarnaast bevat de app ademhalingsoefeningen om stress te helpen verminderen. Samen met Eva is alleen toegankelijk voor deelnemers van het onderzoek dat momenteel loopt.

Onderbouwing

Samen met Eva richt zich op verschillende effectieve manieren om met stress om te gaan als het uitvoeren van ademhalingsoefeningen waarbij visuele positieve feedback wordt gegeven. Daarnaast maakt de app gebruik van actieplannen en psycho-educatie. Momenteel wordt in een onderzoek getest of de Samen met Eva effectief is in het stoppen met roken onder zwangere vrouwen en meisjes.

Logo Samen met Eva app, stoppen met roken, verminderen van stress, Yes! Samen kunnen we het

Meer informatie

featured_image
Matthijs Blankers
Senior Wetenschappelijk Medewerker Drugs - Chief Science Officer
Bel: +31 (0)30 - 2959(258)
Toon telefoonnummer +31 (0)30 - 2959(258)