Eva - Rookvrij Zwanger

De app Eva - Rookvrij Zwanger helpt bij het stoppen met roken en bij het verminderen van stress. De app is bedoeld voor zwangere vrouwen en meiden die willen stoppen met roken.

De app biedt ondersteuning op moeilijke momenten en het maken van een plan. Het doel van Eva - Rookvrij Zwanger is het verminderen van stress en het versterken van zelfredzaamheid, weerbaarheid en gevoel van controle.

  • Thema: Roken
  • Doelgroep: Vrouwen/meiden
  • Type: Zelfhulp; mobiele app

Let op: Dit product is niet meer beschikbaar.

Hoe werkt het?

In Eva - Rookvrij Zwanger maakt de gebruiker een persoonlijk plan om te stoppen met roken en wordt hierbij ondersteund door middel van tips over een rookvrije zwangerschap en ouderschap. De gebruiker kan een dagboek bijhouden om haar voortgang te zien. Daarnaast bevat de app ademhalingsoefeningen om stress te helpen verminderen. Eva - Rookvrij Zwanger is alleen toegankelijk voor deelnemers van het onderzoek dat momenteel loopt.

Onderbouwing

Eva - Rookvrij Zwanger richt zich op verschillende effectieve manieren om met stress om te gaan als het uitvoeren van ademhalingsoefeningen waarbij visuele positieve feedback wordt gegeven. Daarnaast maakt de app gebruik van actieplannen en psycho-educatie.

Meer informatie

featured_image
Matthijs Blankers
Chief Science Officer, Senior Wetenschappelijk Medewerker