Basiscursus alcohol en drugs Elearning

Leer meer over de effecten van alcohol en veelgebruikte drugs en welke factoren van invloed zijn (POM-model).

Samenvatting

Wilt u meer informatie over alcohol en verschillende soorten drugs? Deze online cursus geeft u op korte en krachtige wijze informatie over de verschillende effecten die alcohol en drugs kunnen hebben: stimulerend, verdovend en bewustzijnsveranderend. Ook maakt u kennis met het Persoon - Omgeving - Middel-model (POM-model). Het effect van drugs is namelijk niet alleen afhankelijk van het middel dat gebruikt wordt, maar ook van de persoon en van de omgeving.

De e-learning is te bestellen in de webwinkel.

Behoort u tot de doelgroep?

Deze e-learning is ontwikkeld voor iedereen die meer wil weten over alcohol en drugs en de effecten daarvan.

Resultaat

  • U kent de belangrijkste effecten van alcohol en drugs.
  • U weet welke drugs het meest gebruikt worden.
  • U kent het POM-model en weet dat het effect van drugs afhankelijk is van meerdere factoren: persoon, omgeving en middel.

Certificaat

Na het doorlopen van de e-learning ontvangt u een certificaat van deelname.

Programma

In deze e-learning van ca. 1 uur krijgt u informatie over de verschillende effecten die drugs en alcohol kunnen hebben: stimulerend, verdovend en bewustzijnsveranderend. Ook maakt u kennis met het POM model (Persoon - Omgeving - Middel): het effect van drugs is niet alleen afhankelijk van het middel dat gebruikt wordt, maar ook van de persoon en van de omgeving. Zo heeft eenzelfde hoeveelheid van een bepaald middel een ander effect bij iemand die ‘goed’ in zijn vel zit dan bij iemand die zich slecht voelt en ook iemands gewicht speelt een rol. En het maakt ook uit in welke omgeving iemand gebruikt. Op een feest waar iedereen onder invloed is, merkt een gebruiker waarschijnlijk meer van een middel dan wanneer hij of zij alleen thuis is.

De e-learning is te bestellen in de webwinkel

Meer informatie

Organisator

Trimbos-instituut

Studielast

1 uur

Digitale leeromgeving

U kunt deze e-learning bestellen via de webwinkel.

Trainingsmateriaal

N.v.t.

Prijs

€ 25,00 excl. btw

*Bestellen via de webwinkel (zie onder Inhoud)

Algemene voorwaarden

Op alle trainingen en congressen van de Trimbos Academie zijn onze algemene voorwaarden van toepassing. Hierin staan ook de annuleringsvoorwaarden en de klachtenprocedure beschreven.