Het bereiken van jongvolwassenen met stoppen-met-rokenhulp.

Notitie

In deze notitie laten we zien waarom het belangrijk is dat juist ook jongvolwassenen worden bereikt met stoppen-met-rokenhulp. We leggen uit op welke manieren zij bereikt kunnen worden en welke boodschappen over stoppen met roken hen aanspreken.

  • Veel jongvolwassenen die roken zijn geïnteresseerd in stoppen. Zij maken echter weinig gebruik van hulp bij stoppen met roken. Een groot deel weet immers niet welke ondersteuning ze kunnen krijgen.
  • Er zijn verschillende manieren waarop jongvolwassenen bereikt kunnen worden, zoals via massamediacampagnes en sociale media. Ook via scholen, werkgevers of zorgverleners kunnen jongvolwassenen bereikt worden.
  • Er is niet één boodschap die alle jongvolwassenen aanspreekt. De redenen om te stoppen met roken en de boodschappen die jongvolwassenen aanspreken lopen erg uiteen. Je kunt jongvolwassenen onder andere aanspreken met boodschappen die benadrukken dat roken veel geld kost en voor een slechter uiterlijk zorgt, dat je van stoppen een betere conditie krijgt en dat de tabaksindustrie hen misleidt.

Deze notitie is met name bedoeld voor (zorg)professionals die met jongvolwassenen werken.

Auteur E. Willemse, G. Geuke, S. Troelstra, C. de Nerée, D. Feenstra, M. Willemsen
Jaar

Pagina's

10

Auteur

, , , , ,

SKU AF2097
Category Rapporten