Uitgaansgedrag en middelengebruik tijdens de coronapandemie van maart tot september 2020

Deze factsheet beschrijft de resultaten van onderzoek naar het uitgaansgedrag en middelengebruik tijdens twee tijdperiodes van de coronapandemie. Er is gekeken naar de periode van de eerste lockdown in het voorjaar van 2020 (van 15 maart tot en met 1 juni 2020) en de periode van de versoepelingen van de coronamaatregelen in de daaropvolgende zomer (van 1 juni tot 1 september 2020).

Aan dit onderzoek namen 3765 jongeren en jongvolwassenen van 16 t/m 35 jaar deel die ten minste 1 keer een club of festival bezochten in het jaar voor de coronapandemie. Ongeveer twee derde van de steekproef was hoog opgeleid (62,0%).

De werving voor deze vragenlijst liep van 18 september tot 18 oktober 2020. Vanaf 13 oktober werden wederom strengere contactbeperkende maatregelen afgekondigd om de oplopende besmettingen met COVID-19 terug te dringen. Het is op basis van de door ons verzamelde gegevens niet bekend hoe het uitgaansgedrag, middelengebruik en de mentale gezondheid onder uitgaanders zich sindsdien ontwikkeld heeft.

Zie ook: Corona, middelengebruik en het nieuwe uitgaan - Informatie voor preventieprofessionals

Auteur R. van Beek, C. van Miltenburg, M. Blankers, M. van Laar.
Auteur

C. van Miltenburg, M. Blankers, M. van Laar., R. van Beek

Pagina's

27

Jaar

SKU AF1860
Category Factsheets