Training ‘Samen Verder na Dementie’ gratis bij deelname onderzoek

Training ‘Samen Verder na Dementie’ gratis bij deelname onderzoek

GZ-psychologen (in opleiding) kunnen zich gratis laten trainen in het toepassen van de methode 'Samen verder na de diagnose dementie' als ze deelnemen aan een onderzoek naar de effectiviteit van deze methode.

Het doel van de interventie ‘Samen verder na de diagnose dementie’ is om mantelzorgers beter te ondersteunen.

Dementie heeft grote impact

Als de diagnose dementie wordt gesteld, heeft dit grote impact. Zowel op degene met dementie als op diens mantelzorger. Het is belangrijk om direct met ondersteuning te beginnen en beiden voor te bereiden op de toekomst. En niet – zoals nog vaak gebeurt – te wachten tot de communicatie moeilijk wordt of de naaste overbelast is geraakt.

Bij de ‘Samen verder na de diagnose dementie’-methode bespreekt een GZ-psycholoog (i.o.) in vijf á zes gesprekken de gevolgen van dementie met het cliëntpaar.

Onderzoek naar effectiviteit

Op 11 september 2019 organiseren we een training waarin GZ-psychologen (i.o.) leren hoe ze deze interventie in hun eigen praktijk kunnen toepassen. Er loopt momenteel ook een onderzoek naar de effectiviteit van deze interventie. Psychologen die mee willen doen aan dit onderzoek kunnen de training gratis volgen (normaal €260) en krijgen een extra ochtend training over het onderzoek op 20 september.

Meer informatie en inschrijven

Meer over dit thema

Elsemieke van Belzen
Projectmedewerker Ouderen