Nieuws |

Website helpt ouders met kind dat veel gamet

Website helpt ouders met kind dat veel gamet

Vandaag lanceert het Trimbos-instituut de website uwkindengamen.nl. Op deze site vinden ouders filmpjes, voorbeelden en tips voor de omgang met een kind dat (veel) gamet. Hoe ga je het gesprek aan en welke concrete stappen kun je zetten om het gamen te minderen? De website biedt hierbij een helpende hand.

Uitdagingen bij het opvoeden
De site is een uitbreiding van www.hoepakjijdataan.nl. Op deze website vinden ouders handvatten voor de omgang met opvoedvraagstukken rondom alcohol, cannabis, seks, uitgaansdrugs en vanaf volgende week dus ook gamen. De site hoepakjijdataan.nl helpt ouders om hun kinderen te ondersteunen bij de verleidingen die ze tegenkomen in het dagelijks leven.

Hulp zoeken is niet eng
Loopt het gamen echt uit de hand? De site www.uwkindengamen.nl biedt een mooie animatie die laat zien dat hulp zoeken bij een instelling voor verslavingszorg lang niet zo eng is als het soms lijkt. Soms kunnen een aantal gesprekken met een professional van de verslavingszorg al voldoende zijn om de problemen te verminderen. Op de website leest u hoe u dat kunt aanpakken.

Symposium
De website www.uwkindengamen.nl gaat vandaag live op het symposium Preventie van Problematisch Gamen: The Next Level in het Louis Hartlooper Complex in Utrecht. Klik hier voor meer informatie.

Vragen over gamen? Neem contact op met de Gamen Infolijn (0900-1995) of kijk op www.gameninfo.nl.

Meer over dit thema