Nieuws |

Start ouderavonden over alcohol, ecstasy en gehoorschade

Start ouderavonden over alcohol

Op 16 januari 2017 gaf staatssecretaris Martin van Rijn in Utrecht het startschot voor een reeks ouderavonden over alcohol, ecstasy en gehoorschade. De ouderavonden zijn bedoeld om de kennis van ouders over het huidige uitgaansleven en middelengebruik te vergroten.

Zodra kinderen uitgaan worden ouders geconfronteerd met nieuwe opvoedvragen, bijvoorbeeld rondom middelengebruik. Om ouders bewuster te maken van de invloed die ze (ook dan nog) hebben en de manier waarop ze die invloed het best kunnen uitoefenen, ontwikkelden we het afgelopen jaar diverse producten.

Kennis vergroten

Ouders worden uitgedaagd om hun kennis op het gebied van middelengebruik en het uitgaansleven anno nu te vergroten via de Facebookpagina Opvoeding en Uitgaan, die inmiddels door ruim 10.000 ouders wordt gevolgd.

Begin januari werd door staatssecretaris Van Rijn het startschot gegeven voor een reeks ouderavonden over alcohol, ecstasy en gehoorschade. Alle ontwikkelde producten, waaronder ook een infosheet over opvoeding en uitgaan, zijn te vinden op www.trimbos.nl/opvoedingenuitgaan.

Meer over dit thema

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de persvoorlichters:
Marjan Heuving,
tel +31 (0)30 – 2971(138)

Laila Zaghdoudi,
tel +31 (0)30 – 2959(382)