Nieuws |

Praktijkschool De Maat in Ommen landelijke winnaar Smokefree Challenge

Praktijkschool De Maat in Ommen landelijke winnaar Smokefree Challenge

Klas 1C van Praktijkschool De Maat in Ommen heeft dit jaar de Smokefree Challenge gewonnen. De afgelopen zes maanden hebben 54 scholen met 243 klassen meegedaan aan de Smokefree Challenge, een klassikale niet-rokenwedstrijd.

De Smokefree Challenge is een wedstrijd waarbij leerlingen van klas 1 en 2 de afspraak maken met elkaar om een half jaar niet te roken. De klassen die dit volhouden, kunnen meedingen naar de hoofdprijs door een poster te maken over voordelen van niet roken. In totaal hebben 170 klassen de wedstrijd volgehouden. Veel van deze klassen hebben een poster ingestuurd. De poster van klas 1C van Praktijkschool De Maat in Ommen stak er met kop en schouders bovenuit en heeft daardoor de hoofdprijs gewonnen.

De leerlingen hebben samen een heleboel voordelen van niet-roken opgeschreven. Een stralende huid, frisse adem, schone longen, fit, geld besparen en een betere gezond is wat niet roken oplevert. En natuurlijk het belangrijkste: ‘Niet roken dat is stoer!’ De leerlingen van klas 1C hebben hiermee een dagje uit naar de Efteling gewonnen.

Waarom Smokefree Challenge?

De meeste rokers beginnen als ze tussen de 12 en 16 jaar oud zijn. Hoe jonger ze starten, hoe vaker ze blijven roken. Eerder onderzoek naar de klassikale niet-rokenwedstrijd (Actie Tegengif) liet zien dat het beginnen met roken werd uitgesteld door leerlingen die mee hadden gedaan aan de wedstrijd.

De Smokefree Challenge wordt in Overijssel georganiseerd in samenwerking met Tactus Verslavingszorg en in opdracht van het Ministerie van VWS. Alle leerlingen van de eerste en tweede klas van het voortgezet onderwijs in Nederland kunnen meedoen aan de actie en meedingen naar de hoofdprijs.

Meer over dit thema

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de persvoorlichter:
Laila Zaghdoudi,
tel +31 (0)30 – 2959(382)