Nieuws |

Zorgverleners delen kennis en praktijkervaringen op online Platform stoppen met roken

Zorgverleners delen kennis en praktijkervaringen op online Platform stoppen met roken

Heeft u vragen over de stoppen-met-roken begeleiding van uw cliënt of patiënt? Of heeft u nuttige tips of ervaringen voor andere zorgprofessionals? Dan kunt u terecht op het Platform stoppen met roken! Dit platform biedt zorgverleners de mogelijkheid om kennis en praktijkervaringen uit te wisselen met andere zorgprofessionals. Zo bevorderen we met elkaar de kwaliteit van de stoppen-met-roken zorg.

Voor wie is het platform?

Alle zorgverleners die vragen of kennis hebben over stoppen-met-roken zorg zijn welkom op het platform. Dit zijn artsen, verpleegkundigen, praktijkondersteuners tot zelfstandige stoppen met roken-coaches, etc. Wat deze zorgverleners gemeen hebben is dat ze zich bezighouden met adviseren, motiveren en/of begeleiden van rokers bij stoppen met roken.

Wat voor soort onderwerpen?

Het platform is ingedeeld in verschillende categorieen: van coaching- & ervaringsverhalen, E-sigaret, medicatie, tot onderzoek en projecten. Bijvoorbeeld in de categorie ‘Rookvrije Start’ kunt u vragen kwijt over stoppen-met-roken begeleiding voor, tijdens en na de zwangerschap. Ook is er een aparte categorie waar u onderling vragen of primaire problemen over de rookvrije zorg kwijt kunt.


Voorbeelden van vragen die onlangs op het platform zijn geplaatst:

Mijn cliënt is al 3 weken gestopt en het gaat erg goed, heeft weinig last. Alleen ruikt hij sinds kort overal sigarettenrook, ook waar niet gerookt wordt. Hebben jullie een verklaring daarvoor?

Waar vind ik ervaringen van hulpverleners en/of informatie over stoppen met roken bij mensen die in het verleden of nog steeds softdrugs gebruiken/gebruikt hebben?

Mijn patiënt krijgt bij het stoppen met roken altijd last van blaasjes in haar mond. Is er iemand die dit herkent en hier een oplossing voor heeft?

Denk en doe ook mee

Heeft u ook een vraag? Wilt u dat andere zorgprofessionals met u meedenken? Of kunt u anderen verder helpen met antwoorden of tips?

Registreer dan nu en help de stoppen-met-roken begeleiding te verbeteren. Ga naar het Platform stoppen met roken

Heeft u een vraag of feedback over het platform? Stuur een bericht aan platformsmr@trimbos.nl.

Meer over dit thema