Nieuws |

Winnaars Smokefree Challenge 2018 bekend

Winnaars Smokefree Challenge bekend

De afgelopen 6 maanden hebben 58 scholen voor middelbaar onderwijs in Nederland meegedaan aan de Smokefree Challenge, een klassikale niet-rokenwedstrijd. De twee winnaars hebben de Smokefree Challenge volgehouden én de leukste creatieve opdracht gemaakt: klas 1H2 van het RSG Simon Vestdijk uit Harlingen en klas 1B van het Clusius College in Purmerend. Ze gaan allebei met de hele klas een dag naar Walibi Holland.

De Smokefree Challenge is een wedstrijd waarbij leerlingen van klas 1 en 2 van het middelbaar onderwijs de afspraak maken met elkaar om een half jaar niet te gaan roken. De klassen die dit volhouden kunnen meedingen naar de hoofdprijs door een filmpje te maken met de klas over de 10 voordelen van het niet roken. Als voorbeeld dient hierbij een filmpje van Dylan Haegens. In totaal hebben 93 klassen de wedstrijd volgehouden! Veel van deze klassen hebben een filmpje ingestuurd. De filmpjes van klas 1B van het Clusius College in Purmerend en klas 1H2 van het RSG Simon Vestdijk uit Harlingen staken er met kop en schouders bovenuit.

Waarom Smokefree Challenge?

De meeste rokers beginnen als ze tussen de 12 en 16 jaar oud zijn. Hoe jonger ze starten, hoe vaker ze blijven roken. Eerder onderzoek naar de klassikale niet-roken wedstrijd (Actie Tegengif) liet zien dat het beginnen met roken werd uitgesteld door leerlingen die mee hadden gedaan aan de wedstrijd.

Doe mee met de Smokefree Challenge 2018-2019

Ook in schooljaar 2018-2019 gaat de actie weer van start. Heeft u als school interesse? Neem dan contact op met de GGD bij u in de regio of informeer via dgsg@trimbos.nl naar de mogelijkheden in uw regio. De Smokefree Challenge wordt door het Ministerie van VWS georganiseerd en alle eerste en tweede klassen van de middelbare scholen in Nederland kunnen meedoen, met nadruk op de VMBO-klassen. Kijk voor meer info op www.smokefreechallenge.nl.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de persvoorlichter:
Laila Zaghdoudi,
tel +31 (0)30 – 2959(382)