Nieuws |

Vernieuwde Stopstone-app: meer hulp bij stoppen met roken

Vernieuwde Stopstone-app: meer hulp bij stoppen met roken

Jongeren ondersteunen bij het stoppen met roken. Hoe doe je dat? De vernieuwde Stopstone-app helpt jongeren met motivators, tools en tips door moeilijke momenten heen. Ook helpt de app jongeren gemotiveerd te blijven door besparingen en beloningen bij te houden en door de mogelijkheid om steun van anderen in te schakelen via hulplijnen.

Net als in de oude versie kan de jonge stopper in de Stopstone-app aangeven wat hem motiveert, waarbij Stopstone die motivatie levend houdt en tips en hulp geeft bij moeilijke momenten. De huidige Stopstone-app is vernieuwd en de functionaliteiten zijn uitgebreid op basis van gebruikerservaringen van jongeren.

Nieuw: besparingen, beloningen, hulplijnen en terugval  

Vanaf nu berekent de Stopstone-app hoeveel geld je bespaart door niet te roken. Ook kan je een beloning (bijv. uit eten, naar de bioscoop, weekendje weg) instellen en telt de app af hoe lang je niet moet roken voordat je de beloning verdiend hebt. Daarnaast kan je hulplijnen inschakelen: hiermee vertel je aan familie en vrienden dat je gaat stoppen met roken en hoe ze jou daarbij kunnen helpen. Toch gerookt? De terugvalpreventie-tool is uitgebreid en helpt je nu om je terugval te evalueren en daarvan te leren voor een volgende lastige situatie.

Specifiek voor jongeren

De doelgroep van Stopstone betreft jongeren tussen de 16 en 24 jaar die roken en van plan zijn om binnen een maand te stoppen of recent geleden al gestopt zijn. Om gebruik te kunnen maken van deze app dienen jongeren in het bezit te zijn van een smartphone met internetverbinding. De app is vrij en gratis beschikbaar in iTunes en de Google Play store (voor iOS en Android). Tijdens de ontwikkeling van de app is regelmatige afstemming geweest met de doelgroep. Dat heeft geresulteerd in een visueel aantrekkelijke app die goed aansluit bij de belevingswereld van de gebruikers.

Meer informatie over Stopstone: www.stopstone.nl 
Download de promotiematerialen van Stopstone

Meer over dit thema