Gratis online trainingen voor slaap-, pieker- of stressklachten

Gratis online trainingen voor slaap-

In het kader van de campagne Omgaan met depressie van het ministerie van VWS, die eind september van start ging, biedt het Trimbos-instituut gratis drie nieuwe online klachtgerichte trainingen aan om pieker-, slaap- en stressklachten aan te pakken.

Piekerklachten, (chronische) slaapproblemen en stressklachten hangen aantoonbaar samen met depressieve klachten. Het zijn ook veelgehoorde klachten, waar mensen vaak mee naar de huisarts gaan. De drie online trainingen zijn te vinden op www.snelbeterinjevel.nl. Sinds de start van de campagne Omgaan met depressie hebben zich al 800 mensen aangemeld via deze website.

Minder stress, Minder piekeren, Beter slapen

De online trainingen onderscheiden zich in meerdere opzichten van andere trainingen. Allereerst hoeven mensen in deze trainingen niet veel te lezen. Het belangrijkste is namelijk: doen. Deelnemers kunnen in de trainingen aan de slag met verschillende praktische oefeningen. De oefeningen zijn ingedeeld in drie tot vier thema’s, bijvoorbeeld de thema’s Anders leren denken, Ontspanning en Energie opladen.

Verder hoeft in de training niet in een vaste volgorde gewerkt te worden. De deelnemers bepalen zelf welke oefeningen ze wanneer doen. Ook is het mogelijk meerdere trainingen tegelijk te volgen. Dit is handig, omdat veel mensen gedurende een periode last hebben van meerdere van de genoemde klachten.

Deelnemers krijgen geen begeleiding. Ze volgen de training zelfstandig.

Campagne Omgaan met depressie

De campagne Omgaan met depressie is een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) in samenwerking met de Mental Health Foundation (MHF). Depressie is een veelvoorkomende aandoening die bijna twintig procent van de volwassenen ooit in hun leven treft. Het is niet altijd eenvoudig symptomen van een depressie te herkennen.

Begeleiding vanuit de huisartsenpraktijk

Voor huisartsen en POH-GGZ organiseert het Trimbos-instituut trainingen om binnen de eigen praktijk een groepscursus te organiseren en patiënten die de individuele online training volgen te begeleiding. Kijk voor de eerstvolgende datum op: Klachtgerichte Mini Interventies (KMI’s) | Beter slapen, Minder piekeren en Minder stress

Meer over dit thema