Nieuws |

Gratis foldermateriaal MijnKoers online trainingen

Gratis foldermateriaal MijnKoers online trainingen

Zorgverleners en andere professionals kunnen nu gratis foldermateriaal aanvragen voor de online trainingen MijnKoers. Deze trainingen zijn ontwikkeld voor mensen met kanker die willen stoppen met roken of minder alcohol willen drinken. De folders bevatten informatie over roken of alcohol drinken na kanker, de trainingen en het daaraan gekoppelde onderzoek.

Deelnemers kunnen zich aanmelden via www.MijnKoersalcohol.nl en www.MijnKoersroken.nl en de online trainingen volledig zelfstandig volgen via hun laptop, tablet of smartphone.

MijnKoers: training en onderzoek

Het Trimbos-instituut heeft deze MijnKoers online trainingen ontwikkeld in samenwerking met deskundigen en kankerpatiënten. De trainingen zijn gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten en bieden ondersteuning bij het stoppen met roken of verminderen van alcoholgebruik.

De MijnKoers trainingen zijn gekoppeld aan onderzoek waarbij het Trimbos-instituut in kaart wil brengen hoe de trainingen mensen met kanker ondersteunen.

Naar verwachting zijn er in 2020 in Nederland zo’n 60.000 mensen met kanker die roken en 40.000 die overmatig alcohol drinken. Kanker is een complexe ziekte. Er liggen meerdere factoren ten grondslag aan het ontstaan ervan, waaronder genetische en omgevingsfactoren. Door niet te roken of geen alcohol te drinken kun je het risico op kanker verkleinen. Alcohol en roken kunnen ook een negatieve invloed hebben op herstel en bijwerkingen na kanker.

Folders aanvragen

U kunt de folders aanvragen in onze webwinkel.

Folders MijnKoers – Minderen met drinken

Folders MijnKoers – Stoppen met roken

Meer over dit thema