Nieuws |

Beste zorginstelling, doe ook mee met Stoptober

Smiley ballon

De landelijke campagne ‘Stoptober, 28 dagen niet roken!’ is afgetrapt. Een groot deel van het succes van Stoptober kan verklaard worden door de collectieve saamhorigheid en onderlinge steun onder rokers, hun directe omgeving, en ook de zorg. En dus geldt: hoe meer deelnemers en hoe omvangrijker de sociale steun, des te groter het succes.

Daarom roepen we ziekenhuizen, huisartspraktijken en andere zorginstellingen en zorgpraktijken op om mee te doen en Stoptober onder de aandacht van de patiënt/cliënt, medewerkers en bezoekers te brengen. Kans maken op de Stoptober-trofee 2020? Stuur vóór 31 oktober een foto van jullie Stoptober-actie naar stoptober@trimbos.nl met een korte omschrijving van maximaal 5 zinnen.

Gratis materialen bestellen

Voor zorgverleners en zorginstellingen: bestel het gratis materiaal om Stoptober te promoten. Dit jaar is er een digitale bibliotheek beschikbaar met logo’s, berichtjes en filmpjes voor uw website, social media kanalen of in de wachtkamer. Stuur een mailtje naar stoptober@trimbos.nl om de inloggegevens voor toegang tot dit gratis materiaal aan te vragen. Meer informatie voor zorgverleners en stoppen met roken-coaches

Bron: rookvrijezorg.nl

Meer over dit thema

Stoptober campagne: 28 dagen niet roken

Stoptober is een landelijke campagne die rokers motiveert 28 dagen niet te roken. Het is een bewezen effectieve stopmethode. Duizenden professionals slaan de handen ineen om Stoptober tot een succes te maken.

Meer info