Nieuws |

Zorgpaden Depressie, Angst en Alcohol voor huisartsenzorg en BGGZ vernieuwd

Nieuw register moet beter beeld geven van drugsdoden

De zorgpaden voor veel voorkomende psychische problemen (angst, depressie, problematisch alcoholgebruik) in de huisartsenpraktijk en de generalistische basis GGZ (BGGZ) zijn geactualiseerd en in overeenstemming gebracht met de nieuwe regelgeving.

De zorgpaden geven bouwstenen voor goede zorg door huisarts, POH-GGZ en psychologen en zijn gebaseerd op de bestaande evidentie. De zorgpaden kunnen gebruikt worden door zorggroepen of samenwerkingsverbanden die hiermee de vertaalslag naar hun lokale praktijken kunnen maken. De inrichting van lokale zorgpaden vraagt namelijk om keuzes die afhankelijk zijn van diverse factoren, zoals de visie van huisartsen op hun rol bij GGZ-zorg, hun competenties en die van de POH-GGZ, de aanwezigheid van een ondersteunende management infrastructuur, het innovatief vermogen van de zorggroep, de inkoopvoorwaarden van de plaatselijke zorgverzekeraar, de relatie met psychologen en de gespecialiseerde zorg.

De teksten met een beschrijving van de verschillende paden per aandoening en een schema waarin de verschillende interventies als bouwstenen zijn geïntegreerd zijn als pdf’s te downloaden.

De pdf documenten zijn hier te downloaden

Meer over dit thema

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de persvoorlichters:
Marjan Heuving,
tel +31 (0)30 – 2971(138)

Laila Zaghdoudi,
tel +31 (0)30 – 2959(382)