Oproep voor de Durfpoli Groningen voor jongeren met angsten

Oproep voor de Durfpoli Groningen voor jongeren met angsten

Het Consortium Angst en Depressie bij jongeren doet onderzoek naar de kernelementen van de behandelingen bij angst en depressie bij jeugdigen. Dit consortium bestaat uit onderzoeks- en praktijkinstellingen onder leiding van het Trimbos-instituut en voert gedurende drie jaren diverse onderzoeken uit.

De Durfpoli in Groningen

Kinderen met een fobie zijn erg bang voor bepaalde dieren, voorwerpen of situaties. Er zijn bijvoorbeeld kinderen met een fobie voor spinnen, maar ook angst voor honden, insecten, verklede mensen, hoogtes, kleine ruimtes, liften of roltrappen komen vaak voor. Fobieën zijn een probleem waar behoorlijk wat kinderen mee te maken hebben, en die van grote invloed kunnen zijn op hun dagelijks leven, op school, thuis of daarbuiten.

Deze kinderen kunnen vanaf nu tot en met september 2018 terecht bij Accare in Groningen, waar in samenwerking met de Rijksuniversiteit de Durfpoli is opgericht. Op de Durfpoli wordt wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de behandeling van angst onder kinderen en jongeren. In drie oefensessies kunnen kinderen en jongeren van 8 tot en met 17 jaar leren hun angst(en) te overwinnen. In de oefensessies leren zij stap-voor-stap weer meer te durven, om zo uiteindelijk over hun angst heen te komen. Hiervoor worden exposureoefeningen uit de Cognitieve Gedragstherapie gebruikt. Cognitieve Gedragstherapie wordt vaak gebruikt om fobieën aan te pakken, en is voor veel kinderen effectief.

Aanmelden voor de Durfpoli

Wilt u uw zoon of dochter, cliënt of leerling aanmelden voor de Durfpoli? Dat kan direct (zonder verwijzing) via www.facingfears.nl of durfpoli@rug.nl.

Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met de projectleider van de Durfpoli: Rachel de Jong, via 050 363 7607 of 06 86816108.