Jaarbericht Publieksinformatie 2016 verschenen

Jaarbericht Publieksinformatie verschenen

Het Jaarbericht Publieksinformatie 2016 is verschenen. Het jaarbericht geeft een overzicht van de belangrijkste cijfers en activiteiten van het afgelopen jaar van de afdeling Publieksinformatie van het Trimbos-instituut. Publieksinformatie richt zich op het geven van betrouwbare informatie en advies over drugs, alcohol, roken, gamen, gokken en verslaving.

De informatie wordt verspreid via telefoon, e-mail, chat, websites, folders, presentaties, video’s en sociale media.

In 2016 zijn er 26 procent meer vragen beantwoord via de Alcohol-, Drugs-, Roken-, Gamen Infolijn (0900-1995), de Stoplijn (0800-1995) en de landelijke chatservice, dan in 2015. Een fors gedeelte van die toename kan worden toegeschreven aan de Stoplijn, die op 20 mei 2016 werd gelanceerd. Sinds die datum staat ook op tabaksverpakkingen een verwijzing naar de gratis Stoplijn, waar iedereen terecht kan voor informatie en advies over stoppen met roken.

Net als het jaar ervoor is ook dit jaar het aantal websitebezoeken flink toegenomen. Zo werden Alcoholinfo.nl, Drugsinfo.nl en Rokeninfo.nl in 2016 zo’n 40-50 procent vaker bezocht als in 2015. Medio 2016 hebben we tevens twee nieuwe websites gelanceerd: Ikstopnu.nl (voor informatie over stoppen met roken) en Gokkeninfo.nl (voor informatie over gokken). Gameninfo.nl werd een jaar eerder – in september 2015 – gelanceerd.

Ook de inzet van sociale media bereikt het publiek: het aantal likes op onze Roken, Alcohol en Drugs Info Facebook pagina is in 2016 met 60 procent toegenomen en ook op Twitter kregen we er volgers bij.

Benieuwd wie er in 2016 contact met ons hebben gezocht en met wat voor vragen? Bekijk dan de infographic met de belangrijkste cijfers van 2016. Hierin is ook te vinden hoeveel keer onze websites zijn bezocht en welke andere producten (zoals video’s en blogs) Publieksinformatie in 2016 heeft uitgebracht.

Meer informatie over Publieksinformatie alcohol, drugs, roken, gamen en gokken.

Meer info