Nieuws |

Infosites alcohol, roken, drugs en gokken vernieuwd

Infosites alcohol

De informatiewebsites alcoholinfo.nl, rokeninfo.nl, drugsinfo.nl, gameninfo.nl en gokkeninfo.nl zijn compleet vernieuwd om bezoekers beter van dienst te zijn. Nieuw is de website helderopvoeden.nl.

Met de infowebsites informeert het Trimbos-instituut iedereen die meer wil weten over alcoholrokendrugsgamen en gokken. Alle informatie is wetenschappelijk onderbouwd, maar wel zo geschreven dat deze begrijpelijk is voor zoveel mogelijk mensen. De websites bedienen al jaren vele duizenden bezoekers per maand.

Zes websites; één systeem

De websites van Publieksinformatie maken nu allemaal gebruik van één nieuw systeem waarin alle pagina’s op alle websites beheerd kunnen worden. Nieuw is dat berichten nu gemakkelijk van de ene naar de andere website gestuurd kunnen worden. Op die manier kan dezelfde informatie op verschillende manieren gepresenteerd worden, zodat de bezoeker altijd de informatie kan vinden die hij of zij zoekt.

“Het was nog een flinke uitdaging om de overstap naar het nieuwe systeem mogelijk te maken”, vertelt contentmanager Tom Kiel. “Daar kwam een hoop planning bij kijken. Alle pagina’s zijn bijvoorbeeld verhuist naar een nieuwe locatie op het internet. Dus dan moet je ervoor zorgen dat de bezoeker in alle gevallen goed doorverwezen wordt”.

Doelgroepingangen

Het voordeel voor bezoekers is dat er nu verschillende ‘ingangen’ zijn. Er zijn altijd drie manieren waarop je informatie kunt zoeken: via Google, via de zoekfunctie, maar ook via een combinatie van menu’s die een voorselectie maken voor de doelgroep. Zo krijgen ouders een pagina te zien waar ze bijvoorbeeld berichten vinden over omgaan met middelengebruik tijdens de opvoeding.

Die opvoedinformatie komt ook weer terug op de nieuwe website: helderopvoeden.nl. Daar zijn berichten te vinden over alle soorten middelen, dus niet alleen tabak of alcohol. Hopelijk wordt Helderopvoeden.nl dus hét platform voor ouders waar ze leren het gedrag van hun kinderen te beoordelen en bespreekbaar te maken.

Zelftests en video’s

De vernieuwde websites bieden naast antwoord op vragen ook zelftests en uitgebreide informatie over verschillende middelen, de werking en risico’s daarvan. Video’s hebben nu een grotere rol op de websites. Op de mobiele telefoon (90% bezoekt de infowebsites met een smartphone) werken de sites nu veel beter. De verbeterde slimme zoekfunctie helpt bezoekers snel te vinden wat ze willen weten en de vragenmodule helpt bezoekers antwoord te krijgen op hun specifieke vraag.

Met deze vernieuwingen zijn de infosites weer klaar voor de toekomst

“Met deze vernieuwingen zijn de infosites weer klaar voor de toekomst”, zegt Tom Kiel. “Natuurlijk blijven we de sites verder ontwikkelen. Zowel qua werking als qua inhoud. We gaan nu bijvoorbeeld berichten herschrijven naar een makkelijker taalniveau, zodat meer mensen de informatie goed begrijpen.”

Bezoek de infowebsites

Meer over dit thema

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de persvoorlichter.

Laila Zaghdoudi
Communicatieadviseur