Nieuws |

Hutspotwater? Jongeren experimenteren met smaak van water

Is ’spannend’ water met een smaakje een aantrekkelijk alternatief voor jongeren om de avond alcoholvrij door te komen? En welke smaken zijn dan goed? Dat is de uitdaging die topkok Pierre Wind vrijdag aangaat met tien jongeren uit Eindhoven.

Topkok, kokoloog, waterliefhebber en Happy Drinks ambassadeur Pierre Wind gaat samen met 10 jonge smaakmakers op vrijdag 27 maart in jongerencentrum Dynamo uit Eindhoven de smaak van water naar een hoger niveau tillen. Pierre heeft een methode bedacht waarmee hij water met iedere mogelijke smaak kan ‘parfumeren’. Alles is mogelijk: tomatenwater, pizzawater, hutspotwater, oesterwater, peperwater, appeltaartwater. Water is niet alleen de beste dorstlesser maar wordt ook een steeds interessanter alternatief voor uitgaande jongeren. Water met een smaakje of met verse munt of citroen is in opmars in de horeca en ook steeds vaker te koop in supermarkten.

Damn Yo: Fris is ook drank
Sinds de Rijksoverheid per 1 januari 2014 de leeftijdsgrens voor alcohol en tabak heeft verhoogd tot 18 jaar, heeft jongrencentrum Dynamo niet stilgezeten. Vorig jaar heeft Dynamo speciaal voor de Eindhovens jeugd onder de 18 jaar ‘Damn Yo-water’ geïntroduceerd. Dat water krijgt nu een smaakje. Op vrijdag 27 maart houdt kokoloog Pierre Wind met 10 jongeren een inspiratiesessie waarbij ze samen op zoek gaan naar nieuwe ‘Damn Yo’ smaken die straks verkrijgbaar zullen zijn bij Dynamo, bij concerten en zelfs bij festivals.

Niet roken, niet drinken onder de 18
Het Trimbos-instituut ondersteunt lokale initiatieven die het aanbod van alcoholvrije dranken voor jongeren interessanter maken en meehelpen om de norm van NIX18, niet roken, niet drinken te versterken. Van de inspiratiesessie wordt een video-productie gemaakt die verspreid wordt onder jongerencentra en horecavakscholen in Nederland. Op deze manier wil het Trimbos-instituut het jeugd- en jongerenwerk en het horecavakonderwijs inspireren om het alcoholvrije aanbod samen met jongeren te verbreden en spannender te maken. Flavoured of ’geparfumeerd’ water is extra interessant omdat het niet alleen een alternatief is voor alcohol, maar ook echt gezond is zonder suiker, met nauwelijks calorieën en geen kunstmatige toevoegingen.

Samenwerking Trimbos-instituut en waterleverancier
In het kader van preventie van alcoholmisbruik onder jongeren, is het voor het Trimbos-instituut interessant om mee te denken over de manier waarop Dynamo dit concept landelijk gaat uitrollen. Waterleverancier Van de Oirsprong bottelt en distribueert het Damn Yo water. Beide samenwerkingspartners zijn tijdens de inspiratiesessie bij Dynamo aanwezig.

Contactpersoon
Lex Lemmers
Email: llemmers@trimbos.nl
Telefoonnummer: 030 29 59 345

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de persvoorlichter:

Laila Zaghdoudi,
tel +31 (0)30 – 2959(382)