Sander Rigter

Expertise

  • Uitgaansdrugs
  • Cannabis

Inspiratie en missie

Mijn hoop is dat objectieve informatie bijdraagt aan goede beslissingen door gebruikers en professionals in de besluitvorming rond drugs.

Lopende projecten

  • Het Drugs Informatie en Monitoring Systeem (DIMS), een gesloten netwerk, dat dé drugsmonitor van Nederland is, door informatie van gebruikers te koppelen aan de inhoud van de drugs die zij gebruiken. Sander is wetenschappelijk medewerker van het project en houdt zich bezig met het analyseren van drugssamples en deskundigheidbevordering van het netwerk. Hij is 24/7 bereikbaar voor vragen over de Nederlandse drugsmarkt en incidenten met drugs op 06-5139 5407.
  • Coördinator THC-project. Voor deze jaarlijkse monitor (sinds 1999) worden ieder jaar 50 ad random geselecteerde coffeeshops bezocht. Daar worden hasj- en wietsamples gekocht en op inhoud (THC, CBD en CBN) onderzocht.
  • Sander houdt zich verder bezig met diverse projecten op het gebied van cannabis. Zo heeft hij het afgelopen jaar het eerste ringtestonderzoek georganiseerd van Nederlandse laboratoria en werkt hij incidenteel samen met andere instellingen op het gebied van medicinale cannabis. Ook is hij verantwoordelijk voor de inhoud van het cannabisgedeelte van de Basisset drugs, die vanaf 2016 gebruikt gaat worden als basisdocument voor alle instellingen voor verslavingszorg en het Trimbos-instituut.

Links

Overig

  • Alle THC-rapporten zijn gratis als PDF te downloaden via de Trimbos-website, of stuur mij een e-mail.