E-learning: Middelenkennis

Bijbehorende cursussen
15,00 excl. btw 0,00 15,00 incl. btw

Voor docenten of andere onderwijsprofessionals

De e-learning middelenkennis van Helder op School is bedoeld voor docenten of andere onderwijsprofessionals die meer willen weten over middelen. De cursus is geschikt voor professionals die werkzaam zijn in het voortgezet (speciaal) onderwijs en in het middelbaar beroepsonderwijs.
In deze e-learning leren onderwijsprofessionals meer over de werking, effecten en risico's van middelen. Aan bod komen alcohol, tabak (waaronder de e-sigaret, waterpijp en nicotinezakjes), cannabis en andere drugs zoals XTC, speed en cocaïne. Ook is er informatie over het gebruik onder jongeren. De nadruk ligt in deze cursus op middelenkennis, maar in de laatste les is er ook aandacht voor de zorgstructuur op school en het signaleren van middelengebruik.

De e-learning bestaat uit 5 lessen en wordt afgesloten met een certificaat.

Het doorlopen van de gehele e-learning kost ongeveer 1,5 uur.

Signaleren en begeleiden van problematisch middelengebruik komt aan bod in een deskundigheidsbevordering die kan worden uitgevoerd door de GGD of instelling voor verslavingszorg in uw regio. U kunt hiernaar vragen bij uw contactpersoon of neem contact op met de instelling in uw regio. Meer informatie hierover kunt u vinden op de website van Helder op School.

Wilt u meer informatie of heeft u vragen over de e-learning? Bezoek dan de website www.helderopschool.nl of stuur een e-mail naar helderopschool@trimbos.nl

Schakel groepsaankoop in
Auteur R. Raaijmakers, D. Visser, D. Ossendrijver, D. Kriele-Boon
Jaar

SKU PM0870
Category E-learnings

Ook interessant