Praktijkkaart Welbevinden: van analyse naar interventie

Werken aan Welbevinden op School

Deze praktijkkaart biedt een praktische handreiking om als schoolteam, door middel van een globale analyse, interventies te kiezen op het gebied van sociaal-emotionele ontwikkeling en welbevinden. Deze praktijkkaart is een uitwerking van het ‘stappenplan bij schoolscan’ (domein ‘sociaal-emotionele ontwikkeling en welbevinden’) en vormt een brug tussen het bepalen van prioriteiten en kiezen van interventies op korte termijn. Ook vraagt deze praktijkkaart aandacht voor het welbevinden van het schoolteam.

De praktijkkaart is in eerste instantie bedoeld voor schoolteams in het voortgezet onderwijs. De termen en voorbeelden in deze praktijkkaart zijn afgestemd op deze context. De inhoud is echter ook goed toepasbaar op de context van het primair onderwijs en MBO. De kaart kan gebruikt worden in zowel regulier als speciaal onderwijs.

Deze praktijkkaart is gemaakt in het kader van de menukaart van het Nationaal Programma Onderwijs, waarbinnen aandacht is voor Welbevinden. De tekst uit de menukaart over Welbevinden is hier terug te vinden, inclusief bronnenlijst: Menukaart Nationaal Programma Onderwijs Welbevinden 2021

Lees meer over Welbevinden op School

Auteur H. Visser-van Balen, C. Deen, M. Weghorst, M. Kleinjan, A. de Haan
Auteur

, , , ,

Pagina's

7

Jaar

SKU PM0627
Category Factsheets