Beeldverhaal ‘Rookvrij blijven doe je met hulp’

0,00 excl. btw 0,00 0,00 incl. btw

Na de zwangerschap

In dit boekje (beeldverhaal) wordt een verhaal verteld aan de hand van afbeeldingen en eenvoudige teksten. De hoofdpersonen, Wendy en Steven, hebben een baby gekregen en laten zien wat ze doen om rookvrij te blijven na de zwangerschap. Het beeldverhaal is ontwikkeld samen met een groep (aanstaande) moeders uit heel Nederland.

Kraamverzorgenden en jeugdartsen- en verpleegkundigen kunnen het beeldverhaal uitdelen of laten zien tijdens het gesprek met ouders van (pasgeboren) baby’s over stoppen met roken. Download de beknopte handleiding voor meer informatie over hoe en bij wie u dit beeldverhaal kunt inzetten.

Uit een interview met (aanstaande) moeders:

Ik vind de beeldverhalen heel prettig. Ze zijn persoonlijker. Het zijn andere folders dan normaal. Dat spreekt mij erg aan. Als ik het beeldverhaal lees voel ik mij erkend en prettig aangesproken.

In deze serie zijn ook de volgende beeldverhalen beschikbaar:

‘Hulp bij stoppen met roken’ (Voor alleenstaande zwangeren)

‘Hulp bij stoppen met roken’ (Voor zwangere vrouwen en partners)

Deze materialen zijn ontwikkeld vanuit het PROMISE project. PROMISE test nieuwe werkwijzen en materialen bij zwangere vrouwen en jonge moeders in heel Nederland.

*Om de doelstellingen van het Nationaal Preventieakkoord beter te kunnen bereiken, intensiveert het Ministerie van VWS de activiteiten van de Taskforce Rookvrije Start. Daarom kunnen wij momenteel onze scholing en materialen gratis aanbieden.

Dit product is momenteel niet op voorraad

Auteur Pharos
Gewicht 57 g
Auteur

Pagina's

20

Jaar

SKU pm0423
Category Folders en brochures