Beeldverhaal ‘Hulp bij stoppen met roken’

0,00 excl. btw 0,00 0,00 incl. btw

Voor alleenstaande zwangeren

In dit boekje (beeldverhaal) wordt een verhaal verteld aan de hand van afbeeldingen en eenvoudige teksten. De hoofdpersoon, Wendy, is zwanger en laat zien wat ze doet om te stoppen met roken. Het beeldverhaal is ontwikkeld samen met een groep (aanstaande) moeders uit heel Nederland.

Zorgverleners kunnen het beeldverhaal uitdelen of laten zien tijdens het gesprek met zwangere vrouwen over stoppen met roken. Download de beknopte handleiding voor meer informatie over hoe en bij wie u dit beeldverhaal kunt inzetten.

Uit een interview met (aanstaande) moeders:

"Bij roken voel je je altijd op het matje groepen. Het is een gevoelig onderwerp. Het beeldverhaal haalt dat weg. Dit boekje staat heel dichtbij zwangeren of ouders die wel willen stoppen maar het misschien moeilijk vinden. De verloskundige en kraamverzorgende moeten de boekjes gebruiken en meer doornemen met de zwangere of moeders."

Download het 'A4 Stopplan bij stoppen met roken'.

In deze serie zijn ook de volgende beeldverhalen beschikbaar:

‘Hulp bij stoppen met roken’ (Voor zwangere vrouwen en partners)

‘Rookvrij blijven doe je met hulp!’ (na de zwangerschap)

Deze materialen zijn ontwikkeld vanuit het PROMISE project. PROMISE test nieuwe werkwijzen en materialen bij zwangere vrouwen en jonge moeders in heel Nederland.

*Om de doelstellingen van het Nationaal Preventieakkoord beter te kunnen bereiken, intensiveert het Ministerie van VWS de activiteiten van de Taskforce Rookvrije Start. Daarom kunnen wij momenteel onze scholing en materialen gratis aanbieden.

Op voorraad

Auteur Pharos
Gewicht 90 g
Auteur

Pagina's

32

Jaar

SKU pm0421
Category Folders en brochures