Toolkit www.geweldindejeugdzorginfo.nl voor professionals

Commissie De Winter heeft onderzoek gedaan naar geweld in de jeugdzorg tussen 1945 en 2019. De resultaten van dit onderzoek zijn beschreven in het rapport ‘Onvoldoende Beschermd’.

Naar aanleiding van dit rapport is de website www.geweldinjeugdzorginfo.nl gemaakt in opdracht van de overheid. Op deze website vinden slachtoffers, naasten en professionals informatie over het onderzoek van De Winter, hulp en ervaringsverhalen.

Wat is het doel van de toolkit?

Werk jij met een slachtoffer van geweld in de jeugdzorg? Deze toolkit kan je gebruiken om:

  • Jezelf te informeren over wat er gebeurd is in de jeugdzorg
  • Jezelf te informeren over hoe je signalen kunt herkennen en kunt helpen
  • Anderen te informeren over deze website, zoals jouw collega’s, de slachtoffers met wie je werkt of hun naasten

Waar bestaat de toolkit uit?

De toolkit bevat drie producten. Deze producten kun je inzetten om zelf informatie te verkrijgen, en om deze informatie te delen met anderen. Bijvoorbeeld collega’s, lotgenoten, slachtoffers of hun naasten.

De interactieve afbeelding kun je gebruiken in social media posts, nieuwsbrieven, e-mails of andere digitale communicatie. De afbeelding bevat informatie over de website en een klikbare button die direct naar www.geweldinjeugdzorginfo.nl leidt. De afbeelding is er in groot  en klein formaat.

Het drukbare visitekaartje kun je meegeven aan een client of patiënt die geweld in de jeugdzorg heeft meegemaakt, een naaste of collega. Je kunt de visitekaartjes ook neerleggen in bijvoorbeeld een praktijk, ggz-instelling of lotgenotenorganisatie. Op het visitekaartje staat informatie en een QR-code die naar de website leidt.

In de samenvatting van het kennisdossier vinden professionals belangrijke informatie over het onderzoek van Commissie De Winter, hoe geweld meemaken op jonge leeftijd zich kan uiten bij een volwassene, op welke signalen je moet letten en hoe je een slachtoffer kunt helpen. Gebruik de samenvatting om je eigen kennis te vergroten of stuur deze door naar collega’s, slachtoffers of naasten.

Jaar

SKU AF2053
Category Toolbox