Test Aan Zee

Dit is een landingspagina voor een thema. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Duis eu ultricies sapien.

terst

Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Ut massa felis, viverra vitae vestibulum sit amet, tristique et tellus. Vivamus vitae elementum est. Praesent lacus nisi, porta vel est quis, pretium lobortis odio. Curabitur porta semper nisi, eu consectetur tortor sodales id. Aliquam eget nunc quam. Maecenas rutrum justo at mattis lobortis. Maecenas rhoncus fermentum velit, eu lobortis purus sodales eu. Cras maximus pharetra purus eu fringilla. Vivamus odio enim, imperdiet vitae rutrum non, cursus ut ligula. Integer viverra, massa et molestie sollicitudin, ex lacus varius risus, consequat dictum nibh mi non augue.

Alcohol, drugs en agressie | Omgaan met personen onder invloed

Deze training is speciaal voor u wanneer u in uw werk te maken krijgt met geweld van mensen die onder invloed zijn van drugs en/of alcohol. Hoe herkent u dat iemand onder invloed is van middelen? Hoe kunt u agressie als gevolg van middelen voorkomen of er zo effectief mogelijk mee omgaan?
lees verder

Alcohol en Drugs | Basiscursus

Kan iemand die niet dagelijks gebruikt toch verslaafd zijn? Weet u wat is het verschil is tussen speed en cocaïne? Blijven hasj en wiet echt wekenlang in je lichaam? Krijg je door drugsgebruik grote pupillen? Is alcohol slechter voor je lichaam dan heroïne? Na het volgen van deze basiscursus kunt u deze vragen beantwoorden.
lees verder

Barcode

Train-de-trainer waarin theorie en vaardigheden worden aangereikt om Barcode te implementeren in het uitgaanscircuit.
lees verder

Barcode-Barsmart: combitraining

Train-de-trainer om Barcode en Barsmart te implementeren in het uitgaanscircuit.
lees verder

Barsmart

Train-de-trainer om horecamedewerkers te leren om slim om te gaan met agressie en schenken van alcohol.
lees verder

Drank- en Horecawet (DHW) voor gemeentelijke gezondheidsadviseurs | 2,5 daagse training

Deze training geeft u als adviseurs en/of beleidsmaker handvatten waarmee u preventie en handhaving in uw gemeente(n) nog beter kunt verbinden, om zo meer resultaten te scoren met uw alcoholbeleid.
lees verder

Drugs in de huisartsenpraktijk

Waaraan kunt u herkennen of een patiënt drugs gebruikt? Wat zijn de effecten, hoe maakt u (problematisch) drugsgebruik bespreekbaar en hoe moet u handelen? In de training krijgt u een antwoord op deze vragen.
lees verder

Goed Gastheerschap in de Coffeeshop

Deze train-de-trainer stelt u in staat de cursus 'Goed Gastheerschap in de Coffeeshop' te geven aan (toekomstig) coffeeshop-personeel.
lees verder

Help, mijn kind gaat uit?

Samen met de GGD Amsterdam en GGD Gooi en Vechtstreek heeft het Trimbos-instituut een ouderavond over alcohol, ecstasy en gehoorschade ontwikkeld. Tijdens deze train de trainer bijeenkomst worden preventieprofessionals getraind voor de uitvoering van de ouderavond.
lees verder

Improving implementation practice | 9 februari 2018

Na het succes van 2017 met ruim 150 deelnemers, organiseren de VU, VUmc en het Trimbos-instituut voor de tweede maal een internationaal implementatie symposium. Dit jaar onder de titel: "Improving implementation practice: a one-day implementation science conference". De conferentie vindt plaats op vrijdag 9 februari in Amsterdam.
lees verder

Inspiratiesessie Preventie- & Handhavingsplan alcohol

Wilt u uw Preventie- en Handhavingsplan alcohol vernieuwen? Of wilt u een regionaal plan ontwikkelen? Deze inspiratiesessie brengt u volledig op de hoogte van de actuele ontwikkelingen rondom alcoholgebruik, geeft inzicht in effectieve beleidsmaatregelen en biedt concrete aanknopingspunten om preventie en handhaving te verbinden.
lees verder

Instructie Verantwoord Alcoholschenken (IVA)

Barvrijwilligers van bijvoorbeeld sportclubs moeten een korte training volgen om aan de slag te mogen. Met deze train-de-trainer bent u in staat zelfstandig de trainingen aan barvrijwilligers in de paracommerciële horeca te verzorgen.
lees verder

Signaleren alcohol en drugs | Online cursus

Met deze online cursus krijgt u in vijf lessen van 15-20 minuten kennis aangereikt over de werking, effecten en risico's van alcohol en drugs. Daarnaast leert u signalen herkennen die kunnen duiden op (problematisch) alcohol- en drugsgebruik en leert u hoe u uw leerlingen of cliënten de stap naar de hulpverlening kunt laten maken.
lees verder

'Werken met groepen' | Voor voorlichters en preventiewerkers

Trainingen geven aan groepen is uitermate boeiend, waar vaak meer voor nodig is dan gedegen vakkennis of ervaring in het geven van voorlichting. Tijdens de nieuwe (pilot!) train-de-trainerstraining 'Werken met groepen' is er aandacht voor het opzetten van een goede training en het oefenen met een aantal trainersvaardigheden.
lees verder

Wiet-Check

De Wiet-Check is een kortdurende interventie met als doel het vergroten van de motivatie van jongeren om het gebruik van cannabis (hasj en wiet) te minderen of ermee te stoppen.
lees verder