• Zoek
  • NL / EN

Tabak trainingen

Tabak trainingen

Hier vindt u een overzicht van onze trainingen op het gebied van tabaks(gebruik) voor professionals en hulpverleners. Onze trainingen over tabak kunt u zowel incompany als op open inschrijving volgen. Wilt u uw expertise vergroten op een ander onderwerp, bekijk dan het overzicht van ons aanbod.

Naar het trainingsoverzicht

Implementation Science Conference | 8 februari 2019

Na het succes van 2017 en 2018 met ruim 150 deelnemers, organiseren het Trimbos-instituut, Amsterdam UMC en het Nederlands Implementatie Collectief voor de derde maal een internationaal wetenschappelijk symposium over implementatie en implementatieonderzoek. Het symposium vindt plaats op vrijdag 8 februari 2019 in een prachtige kerk in Utrecht.
lees verder

Inspiratiedag Studenten, Alcohol, Drugs en Tabak

Het Trimbos-instituut organiseert een Inspiratiedag over studenten en alcoholbeleid. Ook zal er aandacht zijn voor drugs en tabak.
lees verder

Rookvrije start in de huisartsenpraktijk | Training

De contactmomenten met vrouwen in de vruchtbare leeftijd en zwangeren, zijn waardevolle momenten om hen te motiveren om te stoppen met roken. Het NHG en het Trimbos-instituut organiseren een gratis bijeenkomst over hoe u dit gesprek het beste aan kunt gaan.
lees verder

Rookvrije start | Online cursus

Deze e-learning, een initiatief van de Taskforce Rookvrije Start, is bedoeld voor alle zorgverleners die gesprekken voeren met (aanstaande) ouders.
lees verder

Rookvrij Opgroeien JGZ | Online cursus

Online training voor JGZ verpleegkundigen en -artsen die gesprekken voeren met ouders van kinderen van 0-12 jaar.
lees verder

Rookvrij Opgroeien Kraamzorg | Online cursus

Training voor kraamverzorgenden (in opleiding) over gevaren van meeroken en maatregelen die ouders kunnen nemen tegen meeroken. Ook leren de deelnemers dit onderwerp op een prettige manier bespreekbaar te maken.
lees verder

V-MIS Minimale interventiestrategie stoppen met roken voor de verloskundigenpraktijk

De V-MIS (Minimale interventiestrategie stoppen met roken voor de verloskundigenpraktijk) is een stoppen-met-rokeninterventie voor verloskundigen om tijdens de consulten de zwangere vrouw en haar partner te stimuleren en te begeleiden bij het stoppen met roken. Het doel van de training is het stimuleren van effectieve stoppen-met-rokenondersteuning in de verloskundigenpraktijk en daardoor het verminderen van het aantal rokende zwangere vrouwen.
lees verder