Tabak trainingen

Heeft u in uw werk te maken met mensen die roken? Met de tabak trainingen van het Trimbos-instituut kunt u uw expertise vergroten op het gebied van tabaks(gebruik).

Tabak trainingen

Hier vindt u een overzicht van onze trainingen op het gebied van tabaks(gebruik) voor professionals en hulpverleners. Onze trainingen over tabak kunt u zowel incompany als op open inschrijving volgen. Wilt u uw expertise vergroten op een ander onderwerp, bekijk dan het overzicht van ons aanbod.

Naar het trainingsoverzicht

Improving implementation practice | 9 februari 2018

Na het succes van 2017 met ruim 150 deelnemers, organiseren de VU, VUmc en het Trimbos-instituut voor de tweede maal een internationaal implementatie symposium. Dit jaar onder de titel: "Improving implementation practice: a one-day implementation science conference". De conferentie vindt plaats op vrijdag 9 februari in Amsterdam.
lees verder

Rookvrije start | Online cursus

Deze e-learning, een initiatief van de Taskforce Rookvrije Start, is bedoeld voor alle zorgverleners die gesprekken voeren met (aanstaande) ouders.
lees verder

Rookvrij Opgroeien JGZ | Online cursus

Online training voor JGZ verpleegkundigen en -artsen die gesprekken voeren met ouders van kinderen van 0-12 jaar.
lees verder

Rookvrij Opgroeien Kraamzorg | Online cursus

Training voor kraamverzorgenden (in opleiding) over gevaren van meeroken en maatregelen die ouders kunnen nemen tegen meeroken. Ook leren de deelnemers dit onderwerp op een prettige manier bespreekbaar te maken.
lees verder

V-MIS Minimale interventiestrategie stoppen met roken voor de verloskundigenpraktijk

De V-MIS (Minimale interventiestrategie stoppen met roken voor de verloskundigenpraktijk) is een stoppen-met-rokeninterventie voor verloskundigen om tijdens de consulten de zwangere vrouw en haar partner te stimuleren en te begeleiden bij het stoppen met roken. Het doel van de training is het stimuleren van effectieve stoppen-met-rokenondersteuning in de verloskundigenpraktijk en daardoor het verminderen van het aantal rokende zwangere vrouwen.
lees verder