Profiel

M. (Marjonneke) de Vetten, MSc

Functie
PhD Candidate
Programma
Department Trimbos International
Secretariaat
+31 (0)30 - 2971(133)
Telefoon
+31 (0)30 - 2971(122)
E-mail
Neem contact op
Online
Marjonneke de Vetten

Expertise

Na de bachelor gezondheidswetenschappen voltooide Marjonneke in 2014 haar onderzoeks-master ‘Global Health’ aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Tijdens haar master heeft zij zich verdiept in het doen van onderzoek naar mondiale gezondheidsproblemen. Mondiale gezondheidsverschillen worden veroorzaakt door een complex samenspel van sociale, politieke, economische en biologische factoren. Het verkleinen van deze verschillen vraagt dan ook om een veelzijdige aanpak. Marjonneke heeft transdisciplinaire onderzoeksmethoden verkend om dit complexe samenspel van factoren in kaart te brengen en passende interventies te ontwikkelen. De twee onderzoeksstages als afsluiting van haar master boden de gelegenheid om deze methodieken toe te passen ten behoeven van de Jeugdbescherming Regio Amsterdam en geestelijke gezondheidszorg in Tamil Nadu, India.

Inspiratie en missie

Meer dan 80% van de wereldpopulatie woont in lage- en middeninkomenslanden, terwijl meer dan 80% van de voorzieningen op het gebied van geestelijke gezondheidszorg worden aangeboden in hoge inkomenslanden. Marjonneke wil met haar werk bijdragen aan het verbeteren van het welzijn van mensen met een psychiatrische aandoening in lage- en middeninkomenslanden door kennis te ontwikkelen over hoe geestelijke gezondheidszorg juist in deze setting het beste ingedeeld en geïmplementeerd kan worden.

Bezig met

Vanaf 1 september 2015 is zij PhD student en doet zij onderzoek naar de transformatie van de geestelijke gezondheidszorg in Moldavië. Het onderzoek loopt parallel met een vierjarig project dat als doel heeft de geestelijke gezondheidszorg in Moldavië om te vormen naar het voorbeeld van het Flexible Assertive Community Treatment (FACT) zorgmodel. Het onderzoek heeft als doel de belangrijkste obstakels en succesfactoren te identificeren voor het invoeren van een dergelijk zorgmodel in een low-resource setting zoals in Moldavië.

Er zijn geen publicaties gekoppeld. Bekijk al onze publicaties.

Er zijn geen relevante producten gekoppeld. Direct naar de webwinkel.

Geen resultaten.

Meer in de media