Profiel

D.J. (Diede) Kesler

Functie
Projectassistent
Programma
Drug Monitoring & Policy
Telefoon
+31 (0)30 - 2959(235)
E-mail
Neem contact op
Diede  Kesler

Expertise

Diede Kesler is project assistent bij het programma Drug Monitoring and Policy. Ze werkt mee aan het promotie-onderzoek ATICS: Alcohol and Tabacco Internet Interventions for Cancer Survivors. Deze studie onderzoekt in opdracht van het KWF of de door het Trimbos-instituut ontwikkelde internetbehandelingen effectief zijn voor (ex-)kankerpatiënten bij het stoppen met roken of minder alcohol drinken. 

Daarnaast werkt ze mee aan PROMISE: Protocol Rookvrij Opgroeien Minimale Interventie Strategie Eerste Levensjaar. PROMISE is ontwikkeld door een samenwerking tussen Pharos, het Longfonds en het Trimbos-instituut. PROMISE is een vernieuwing van het huidige protocol dat wordt gebruikt door verloskundigen en kraamverzorgers voor tabaknsontmoediging bij zwangeren.

Voor beide projecten houdt ze zich vooral bezig met de werving van nieuwe respondenten door contact te zoeken met zorgverleners en patiënten. Daarnaast houdt ze de administratie bij en verzamelt ze nametingen door middel van e-mails en telefonische herinneringen.

Tot slot vervult zij een aantal ondersteunende taken voor het Nationaal Expertisecentrum Tabaksontmoediging.

Inspiratie en missie

Diede haar interesse ligt primair bij gezondheidszorg en gedragsbeïnvloeding. Het kunnen meewerken aan projecten die het gebruik van tabak beogen te verminderen vindt ze erg interessant.

Bezig met…

Er zijn geen publicaties gekoppeld. Bekijk al onze publicaties.

Er zijn geen relevante producten gekoppeld. Direct naar de webwinkel.