Profiel

M.A. (Marnix) Lameijer, MSc

Functie
Wetenschappelijk medewerker
Programma
Drug Monitoring & Policy
E-mail
Neem contact op
Online
Marnix  Lameijer

Expertise

Marnix Lameijer is junior wetenschappelijk medewerker bij de Monitor Drugsincidenten (MDI). In januari 2018 promoveerde hij aan de Universiteit van Amsterdam op onderzoek naar nieuwe therapieën voor hart en vaatziekten. Vanuit zijn biomedische achtergrond heeft hij kennis van de onderliggende werkingen en farmacokinetiek van chemische stoffen (drugs). Bij het MDI is hij verantwoordelijk voor het verzamelen en verwerken van drugincidenten uit de landelijk peilstations.

Inspiratie en missie

De rapportage van drugsincidenten is een directe afspiegeling van het dynamische drugsgebruik in de maatschappij. Door middel van een goede rapportage kan er worden ingespeeld op acute risico’s voor de volksgezondheid. Zo kunnen er met behulp van een ‘Red Alert’ daadwerkelijk levens worden gered. Het verbeteren en uitbreiden van de MDI is een belangrijk speerpunt voor de komende jaren. Hierbij zal ook de samenwerking op Europees niveau een prominente rol gaan in spelen.

Bezig met…

Het verwerken van data uit de peilstations is een arbeidsintensieve klus. Daarbij moet er goed contact worden onderhouden met alle MDI deelnemers. Door de samenwerking met het Drugs Informatie en Monitoring Systeem (DIMS) kunnen trends en ontwikkelingen van drugsgebruik worden gevolgd en kan er snel worden gereageerd op acute risico’s voor de volksgezondheid. Eens per jaar wordt de ‘Monitor Drugsincidenten Factsheet’ uitgebracht, waarbij een overzicht van de drugsincidenten en trends van het afgelopen jaar wordt gegeven.

Links naar relevante pagina’s/sites

ResearchGate

Er zijn geen publicaties gekoppeld. Bekijk al onze publicaties.