Ouderen trainingen

Ouderen trainingen

Hier vindt u een overzicht van onze trainingen voor professionals en hulpverleners die werken met ouderen. Deze trainingen kunt u zowel incompany als op open inschrijving volgen. Wilt u uw expertise vergroten op een ander onderwerp, bekijk dan het overzicht van ons aanbod.

Naar het trainingsoverzicht

Leren over dementie

Hoe kun je er als zorgmedewerker voor zorgen dat iemand met dementie zich prettig voelt? Hoe kun je onbegrepen gedrag bij mensen met dementie voorkomen? En als dit gedrag toch ontstaat, hoe kun je er dan het beste mee omgaan? Deze vragen staan centraal in de online training 'Leren over dementie'. De training is ontwikkeld in samenwerking met (leerling) verzorgenden.
lees verder

Onbegrepen gedrag bij dementie in de thuissituatie

Onbegrepen gedrag komt bij mensen met dementie in de thuissituatie veel voor. Leer in deze workshop waar dit gedrag vandaan komt en wat voor begeleiding mensen met dementie en hun mantelzorger nodig hebben.
lees verder

Onbegrepen gedrag bij dementie in de thuissituatie

Casemanagers dementie en dementieverpleegkundigen leren in deze training om te werken met een stapsgewijze methode om thuiswonende mensen met dementie en hun mantelzorger die te maken krijgen met onbegrepen gedrag te begeleiden. Welke factoren zijn van invloed, wat helpt daarbij en hoe werken alle betrokkenen optimaal samen?
lees verder

Op zoek naar zin

Na het volgen van deze training kunt u de cursus Op zoek naar zin geven aan bewoners van verpleeg- en verzorgingshuizen met een somatische beperking. De cursus is gericht op het verminderen van depressieve klachten en verbeteren van psychisch welbevinden.
lees verder

‘Op zoek naar zin’ in de huisartsenpraktijk

Depressie bij ouderen is een belangrijk gezondheidsprobleem. Het hebben van depressieve klachten is de belangrijkste risicofactor voor het ontwikkelen van een depressie. Heeft u als praktijkondersteuner GGZ (POH- GGZ) in uw praktijk te maken met ouderen die last hebben van depressieve klachten, levensfaseproblematiek of kampen met eenzaamheid? Dan is de interventie ‘Op zoek naar zin’ mogelijk iets voor uw praktijk. Tijdens deze tweedaagse training leert u als POH-GGZ hoe u deze interventie aan ouderen kunt geven.
lees verder

Samen verder na de diagnose dementie

Deze training voor GZ-psychologen leert u de interventie ‘Samen verder na de diagnose dementie’ in de praktijk in te zetten.
lees verder

Zicht op Evenwicht

Werkt u met ouderen die bang zijn om te vallen en wilt u ze leren hoe ze daar overheen kunnen komen?
lees verder