Vier gemeenten kunnen ondersteuning krijgen bij het opzetten van alcoholbeleid voor studenten

Gemeenten die werk willen maken van alcoholmatiging onder studenten kunnen nu ondersteuning krijgen van het Trimbos-instituut. Meld u zich aan voor het ondersteuningstraject dan staan wij u het komende half jaar bij met advies en praktische hulp.

De handreiking De studententijd van je leven gebruikt u als leidraad voor de aanpak waarin samenwerking met hoger onderwijs en studenten organisaties centraal staat. De aanpak is ontwikkeld in Rotterdam, de stad van geen woorden maar daden.

De aanpak past in een lokaal preventieakkoord waarin gemeenten samen met maatschappelijke partners werken aan gezondheidsbevordering waaronder alcoholmatiging. Voor onderwijsinstellingen is het een pragmatische invulling van de plannen alcohol & studie die zij volgens afspraken in het Nationaal Preventieakkoord gaan maken.

Aanmelden

Wilt u in uw gemeente aan de slag met alcoholbeleid omtrent studenten en wilt u gebruik maken van ondersteuning en advisering van het Trimbos-instituut in dit traject? We kunnen maximaal vier gemeenten op weg helpen. U kunt zich aanmelden via het aanmeldformulier op deze pagina.

We voeren met alle gemeenten die belangstelling voor deelname hebben een intakegesprek. Vervolgens kiezen we vier gemeenten uit die we zullen begeleiden. De daadwerkelijke start van de advisering zal na de zomervakantie plaatsvinden.

Vragen?

featured_image
Marianne Maat
Projectmedewerker Jeugd

Inschrijven

Uw naam(Vereist)
E-mailadres(Vereist)
Is het onderwerp in het lokaal preventieakkoord opgenomen?(Vereist)

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.