Jaarbericht Publieksinfomatie 2017

Het Trimbos-instituut geeft informatie over alcohol, drugs, roken, gamen en gokken. De informatievoorziening is anoniem, wetenschappelijk verantwoord, laagdrempelig en direct toegankelijk. De informatie wordt verspreid via telefoon, e-mail, chat, websites, fora, presentaties, folders, video’s en sociale media.

Publieksinformatie jaarbericht 2017

Benieuwd hoeveel mensen in 2017 contact met ons hebben gezocht en met wat voor vragen? Bekijk dan de infographic met de belangrijkste cijfers van 2017. Hierin is ook te vinden hoeveel keer onze websites zijn bezocht en welke andere producten (zoals video’s en folders) we in dat jaar hebben uitgebracht.

Bezoek flink toegenomen

In 2017 is het aantal websitebezoeken flink toegenomen. Gameninfo.nl en Gokkeninfo.nl werden 80-280% vaker bezocht dan in 2016. Alcoholinfo.nl, Drugsinfo.nl, Rokeninfo.nl in 2016 zo’n 10-20% vaker bezocht dan in 2016.

Sociale media

Ook de inzet van sociale media bereikt in 2017 het publiek: het aantal likes op onze Roken, Alcohol en Drugs Info Facebook pagina en Ikstopnu.nl is toegenomen en ook op Twitter kregen we er volgers bij.

Trainingen en onderzoek

Daarnaast hebben we in 2017 ook andere activiteiten gedaan, zoals het geven van trainingen, het doen van onderzoek en het opstarten van een pilot voor stoppen met roken.

De publiekswebsites

Een aantal sociale media kanalen