Welzijn van ouderen

Wij willen samen met u de zorg voor kwetsbare ouderen verbeteren. Wij horen graag tegen welke problemen en vraagstukken u aanloopt. Zodat we samen de kwaliteit van leven voor mensen met dementie en andere psychiatrische problematiek kunnen verbeteren. 

Meer informatie

Stuur een bericht aan contactpersoon Henriëtte van der Roest of bel +31 (0)30 - 2959(210)

Dementie

Er zijn in Nederland 270.000 mensen met dementie. De komende jaren zal het aantal mensen dat te maken krijgt met dementie (zelf of als naaste) sterk toenemen. Het Trimbos-instituut wil de zorg voor mensen met dementie en de kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun naasten verbeteren.

Onze aandachtsgebieden

Persoonsgerichte zorg

Persoonsgerichte zorg blijkt van groot belang in hoe mensen met dementie de zorg voor hen ervaren. De hulpverlener heeft daarbij een sleutelpositie. 
Wij helpen organisaties persoonsgericht te gaan werken. Zo werken we samen aan betere zorg voor mensen met dementie. 

Aan de slag met persoonsgerichte zorg

Ouderenpsychiatrie

Het Nederlands Kenniscentrum Ouderenpsychiatrie (NKOP) ondersteunt organisaties en hulpverleners om de best mogelijke zorg te leveren aan ouderen met psychiatrische problemen. Dit vraag namelijk om een andere benadering, zowel in beleid als behandeling en zorg.

Ouderen met psychiatrische problemen

 

 

Volg ontwikkelingen rond het welzijn van ouderen

Ontvang ongeveer 1x per twee weken de Trimbos-nieuwsflitsen met nieuws, blogs, activiteiten en publicaties over onder andere het welzijn van ouderen.

Inschrijven