Onderzoek: Gezondheid en Welzijn van Scholieren 2022

Het onderzoek ‘Gezondheid en welzijn van Scholieren 2022’ is een extra landelijk onderzoek naar de mentale gezondheid en het welzijn van de Nederlandse jeugd.

Contact

Heeft u een vraag over het onderzoek of over deelname aan het onderzoek? Neem gerust contact met ons op.

Aandacht voor de mentale gezondheid van de jeugd is door de coronacrisis belangrijker dan ooit. Maar ook vóór de coronacrisis was aandacht voor het welbevinden van jongeren van belang. Dit jaar willen we kijken hoe het nu gaat met de mentale gezondheid van de jeugd. Is dit veranderd vergeleken met voorgaande jaren? Om welke leerlingen moeten we ons precies zorgen maken? Is er een relatie tussen de aanpak van scholen en het welzijn van hun leerlingen? Met het onderzoek ‘Gezondheid en Welzijn van Scholieren 2022’, kunnen we hier antwoord op geven.

De resultaten van dit onderzoek worden eind juni 2023 gepubliceerd.

Voor scholen die hebben meegedaan met het onderzoek organiseren wij een webinar. Tijdens deze webinar presenteren we de resultaten van het onderzoek en vertellen we hoe de school kan werken aan het welbevinden van hun leerlingen. Ook is er ruimte voor vragen en discussie op het gebied van welbevinden.

De webinar vindt plaats op 29 juni van 16:00-17:30 uur via Microsoft Teams. Scholen die hebben meegedaan met het onderzoek kunnen zich aanmelden voor de webinar.

Contact

  • Uw gegevens

  • Verzenden

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.