Bijeenkomst: Aan de slag met het IJslandse preventiemodel

Bijeenkomst: Aan de slag met het IJslandse preventiemodel?

Op dinsdag 4 mei organiseren het Trimbos-instituut en het Nederlands Jeugdinstituut voor de tweede keer een online bijeenkomst ‘Aan de slag met het IJslandse preventiemodel?’. Op 16 maart jl. organiseerden wij ook al een bijeenkomst over dit thema. Deze bijeenkomsten zijn bedoeld voor gemeenten (en andere organisaties) die interesse hebben om het IJslandse preventiemodel te implementeren in de eigen gemeente. Op 4 mei delen we de informatie van 16 maart, aangevuld met nieuwe informatie over de praktische kant van het implementatietraject, zoals de planning, kosten en verwachte inzet.

Het is mogelijk om alleen het tweede deel aan te sluiten, mocht u op 16 maart al aanwezig zijn geweest.

Wanneer: 4 mei 2021
Hoe laat: 10:00-11:45 uur
Waar: Online, de link ontvangt u enkele dagen voor de bijeenkomst via de mail.

Programma

10:00-10:45 uur: Introductie over het IJslandse preventiemodel
In dit deel van het programma vertellen wij u wat het IJslandse preventiemodel inhoudt, hoe het pilottraject van de afgelopen tijd eruit zag en wat de ontwikkelingen zijn voor een implementatietraject met het IJslandse preventiemodel in meer Nederlandse gemeenten.
N.B. Dit deel van het programma komt overeen met de inhoud van de bijeenkomst van 16 maart.

10:45-11:45 uur: Praktische informatie over het implementatietraject
In dit deel van het programma delen we praktische informatie over het implementatietraject. Nieuwe gemeenten kunnen zich binnenkort aanmelden om deel te nemen aan een implementatietraject waarin zij ondersteund worden om het IJslandse preventiemodel te implementeren in de eigen gemeente. We delen meer praktische informatie over het implementatietraject, zoals de planning, de kosten en de verwachte inzet.
N.B. Dit deel van het programma bevat nieuwe informatie ten opzichte van 16 maart.

 

Bijeenkomst: Aan de slag met het IJslandse preventiemodel?