Omgaan met depressie

Depressie treft veel mensen. Om mensen met een depressie of depressieve klachten te helpen, zijn onder andere websites en hulpprogramma’s beschikbaar. Op deze pagina vind je een overzicht vanuit het Trimbos-instituut, zoals: feiten en cijfers, hulpprogramma's, training voor professionals en handreiking voor gemeenten.Interventies

Mentaal Vitaal is er voor iedereen die meer wil weten over mentale gezondheid en daar actief mee aan de slag wil.

Snelbeterinjevel.nl biedt 3 online trainingen aan om zelfstandig te werken aan slaap-, pieker- of stressklachten.

Heb je een dip? Of ben je depressief? ’Grip op je dip’ is een online cursus die helpt om grip te krijgen op depressieve klachten. Voor jongeren en jongvolwassenen. 

Wat moet je als hulpverlener weten over depressiepreventie? En hoe kun je hier zelf een bijdrage aan leveren? Dat en meer leer je in de cursus Signaleren Depressie.

Depressie: enkele cijfers

Wist je dat...

1 op de 5 volwassenen in zijn of haar leven een of meerdere depressies heeft? En dat vrouwen vaker een depressie ontwikkelen dan mannen?

Meer feiten en cijfers over depressie vind je in de infographic 'Depressie: enkele cijfers'.

Depressiepreventie: gerichte aanpak risicogroepen

Handreiking Gezonde Gemeente: Depressie

Thuisarts.nl: betrouwbaar en onafhankelijk informatie

Omgaanmetdepressie.nl

Op de website omgaanmetdepressie.nl kunnen mensen meer informatie over depressie en de campagne vinden. Ook kan men daar terecht voor tips om depressie te voorkomen. Voor meer specifieke (hulp)vragen over depressie kan men contact opnemen met organisaties die bij de website zijn aangesloten.