Doorverwijzen bij mentale problemen door corona

Veel organisaties bieden hulp aan mensen die angstig zijn, stress ervaren of andere mentale problemen ontwikkelen door het coronavirus.

Heb je een vraag?

MentaalVitaal.nl geeft informatie, advies en verwijst door bij al je vragen over mentale gezondheid. Van dip tot depressie. Ga naar de website of bel met 0900-1994 (10 cent/minuut + de kosten van je mobiele telefoon).

MentaalVitaal

Cliënten doorverwijzen

U kunt cliënten onder andere doorverwijzen naar:

Mentaalvitaal.nl

Op Mentaalvitaal.nl vinden mensen informatie over mentale klachten en psychische aandoeningen, een overzicht van online therapie en hulp en instanties die verder kunnen helpen.

Snel Beter in je Vel

Snelbeterinjevel.nl biedt drie gratis gestructureerde online programma's om minder te piekeren, minder stress te ervaren en beter te slapen. Deze website bevat ook podcasts met ontspanningsoefeningen en anti-piekeroefeningen.

De Luisterlijn

De Luisterlijn is er voor alle mensen die zich angstig of eenzaam voelen of om uiteenlopende reden behoefte hebben aan een luisterend oor. In verband met het coronavirus zijn er extra vrijwilligers ingezet. De Luisterlijn is anoniem te bereiken via 088 0767 000 (lokaal tarief).

Mind

Wij zijn Mind geeft steun in deze tijd op de speciale coronapagina en verzorgt iedere dag tussen 11 en 16 uur een livestream, waarin ze vragen beantwoorden en gesprekken voeren met ervaringsdeskundigen en experts. MIND Korrelatie heeft haar openingstijden verruimd en is vanwege de coronacrisis elke werkdag gratis bereikbaar tussen 9.00 en 22.00 voor hulp en advies, via telefoon (0900-1450), chat, WhatsApp en mail.

113 Zelfmoordpreventie

Tijdens crises komen zelfmoordgedachten vaker voor. 113 biedt hulp aan mensen die erg somber zijn en suicidale gedachten hebben of zich zorgen maken om iemand anders. Bel 0900-113.

KBO-PCOB

Ouderen die vragen hebben over (de laatste ontwikkelingen van) het coronavirus of behoefte hebben aan een praatje omdat zij zich in deze tijd misschien alleen voelen, kunnen contact opnemen met de Ouderen-infolijn van de KBO-PCOB: 030-3400 600, bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur.

Meer organisaties die helpen

Op mentaalvitaal.nl vindt u een uitgebreider overzicht met organisaties die hulp bieden aan mensen die behoefte hebben aan hulp tijdens de coronapandemie.

Mentaalvitaal.nl