The Battery

The Battery

Het hart van The Battery is de Sechuan Button. De Sechuan Button is een van de paradepaardjes van een van de meest innovatieve tuinbouwbedrijven in Nederland: Koppert Cress. Het is een eetbare bloem die een 'elektrische' ervaring geeft. Het begint met een champagneachtig gevoel op het puntje van de tong. Vervolgens een tintelend en verdovend gevoel op de gehele tong en binnenkant van de wangen met een stortvloed aan speeksel.

Pierre Wind heeft rondom de Sechuan Button de Battery bedacht. Door het kauwen op de Sechuan Button gebeurt er van alles in je mond en wordt je smaakbeleving tijdelijk ‘verstoord’. The Battery prikkelt de zuur-, zoet- en bittersensoren op je tong en daardoor ontstaat een unieke smaakbeleving die je nooit zult vergeten.

Bereidingswijze

Vul een glas voor de helft met ijs, knijp een stukje citroen uit in het glas en schenk hierop 20 ml Blue Curaçao siroop en 10 ml vanillesiroop. Schenk hierop voorzichtig 150 ml bitter lemon.

Drinkwijze

Kauw eerst op de Sechuan Button en laat het effect ontstaan in je mond. Drink daarna kleine slokjes van je drankje. Je merkt dat door het drinken het effect verandert. Je kunt met het drankje spelen met het effect. Kikkûh.

Kijk voor de originele versie van the Battery op de site van www.happydrinks.nl of in het receptenboekje Happy Drinks van NIX.